Cafea Cu Gheață Vietnameză (Cafe Sua Da)
Cafea cu gheață Vietnameză (Cafe Sua Da) este o băutură care servește 1. O porție conține 129 calorii, 3G de proteine, și 3G de grăsime. Pentru 23 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 3% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 247 de gurmanzi și bucătari. Această rețetă este tipică bucătăriei vietnameze. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și lacto ovo vegetarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 6 minute. Mergeți la magazin și ridicați cafea prăjită cu măcinare medie, lapte condensat, gheață și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Acesta este adus la tine de bucătărie aburos. Cu o lingură scor de 0%, acest fel de mâncare este improvabil. Ca Phe Sua Da rețetă (cafea Vietnameză cu gheață), Rețetă ca Phe Sua Nong (cafea fierbinte Vietnameză) - stil de Camping, și St. Paddy ' s Vietnamese Iced Coffee sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
Fierbeți apa, îndepărtați-o de pe foc pentru a se răci puțin în timp ce măsurați zațul de cafea.
Adăugați lapte condensat îndulcit într-o cană. Umpleți un pahar separat, înalt, cu gheață. Cu cât folosiți mai multă gheață, cu atât cafeaua cu gheață este mai slabă.
Puneți cafeaua în aparatul de cafea vietnamez. Udați pământul cu aproximativ o lingură de apă fierbinte. Înșurubați presa, degetul strâns.
Se toarnă apa fierbinte și se acoperă. Cafeaua va picura încet în ceașcă. Folosiți vârful unei linguri sau cuțit de unt pentru a roti presa în sensul acelor de ceasornic (pentru o presă mai strânsă, dacă cafeaua picură prea repede) sau în sens invers acelor de ceasornic (prea slăbiți dacă cafeaua nu picură deloc.) Ar trebui să dureze aproximativ 3-5 minute pentru a termina prepararea. Reglați presa după cum este necesar.
Se amestecă bine cafeaua fierbinte și laptele condensat îndulcit.
Se toarnă peste gheață în paharul înalt.
Vin recomandat: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer și Riesling sunt alegerile mele de top pentru Asia. Cel mai bun vin pentru mâncarea asiatică depinde de bucătărie și fel de mâncare - desigur - dar aceste albe acide se împerechează cu o serie de mese tradiționale, picante sau nu. Eseul Chenin Blanc cu un rating de 4,2 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 9 dolari pe sticlă.
![Eseu Chenin Blanc]()
Eseu Chenin Blanc
Eseul Chenin Blanc este un amestec alb cu corp mediu realizat din soiul alb din Africa de Sud, Chenin Blanc. Chenin Blanc oferă vinurilor salata de fructe, aromele de guava și pepene galben și o aciditate răcoritoare. Unele Sur se află pe mai puțin timp de câteva luni adaugă la complexitatea și corpul. O notă de Viognier aromat completează structura fructelor cu câteva indicii florale. Vinul este perfect singur ca aperitiv pe verandă într-o zi fierbinte de vară. Chenin Blanc se împerechează bine cu o gamă largă de alimente, în special sushi, stridii, curry Asiatic, mâncăruri dulci și acrișoare și salate de vară.Amestec: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier