Baclava
Reteta Baklavan este gata în aproximativ 1 oră și 5 minute și este cu siguranță un remarcabil vegetarian opțiune pentru iubitorii de mâncare orientală middl. Această rețetă servește 16 și costă 1,65 USD pe porție. Acest desert are 482 calorii, 7g de proteine, și 27G de grăsime pe porție. Dacă aveți la îndemână aluat filo, scorțișoară, miere și alte câteva ingrediente, îl puteți face. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 31%. Acest scor nu este atât de minunat. Încercați Baclava, Baclava, și Baclava pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Scoateți pachetul de aluat phyllo din congelator și puneți-l la frigider timp de 24 de ore pentru a se dezgheța.
Scoateți din frigider cu 1 oră înainte de utilizare.Când lucrați cu aluatul filo, îndepărtați doar foile de care aveți nevoie imediat, păstrând celelalte foi acoperite cu folie de plastic, apoi o cârpă umedă. Aruncați împreună nucile tocate și scorțișoara. Pune deoparte.Preîncălziți cuptorul la 350 de grade. Ungeți bine o tigaie dreptunghiulară. Asigurați-vă că foile de phyllo se vor potrivi în general cu tigaia (dacă sunt puțin mai mari, este în regulă.) Dacă sunt mult mai mari, tăiați-le cu un cuțit ascuțit.Ungeți foaia superioară de filo cu unt topit, apoi apucați-o și foaia descheiată de sub ea. Așezați cele două foi în tigaie, foaia cu unt cu fața în jos. Apăsați ușor în tigaie. Repetați acest lucru încă de două ori, astfel încât să aveți șase foi de filo în tigaie, trei dintre foi Unse cu unt.
Presărați suficiente nuci pentru a face un singur strat. Ungeți două foi de filo și așezați-le deasupra nucilor.
Adăugați mai multe nuci, apoi încă două foi de filo cu unt. Repetați acest lucru de câteva ori sau până când nu mai aveți nuci. Se acoperă cu încă 4 foi de filo cu unt, care se termină cu un blat cu unt.
Tăiați un model de diamant diagonal în baklava folosind un cuțit foarte ascuțit.
Coaceți timp de 45 de minute sau până când baklava este foarte aurie. În timp ce baklava se coace, combinați 1 băț de unt, miere, apă, zahăr și vanilie într-o cratiță. Aduceți la fierbere, apoi reduceți focul la minim. Când scoateți baklava din cuptor, stropiți jumătate din cratiță uniform peste tot. Lăsați-l să stea și să se absoarbă un minut, apoi stropiți puțin mai mult până când credeți că este bine umezit. Probabil că veți avea o parte din amestecul de miere rămas, pe care îl puteți bea cu un pai. Glumeam.Lăsați baclava să se răcească, neacoperită, timp de câteva ore. Odată răcoroase, lipicioase și divine, scoateți-le cu grijă din tigaie și serviți cu cafea (sau dați-le cadou!)