Înghețată de cafea irlandeză cu sos de whisky Caramel
Reteta de cafea irlandeză Sundaes cu sos de whisky Caramel ar putea satisface pofta ta Europeană în aproximativ 5 ore. Această rețetă servește 8. O porție conține 505 calorii, 7g de proteine, și 24g de grăsime. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. Funcționează bine ca un desert accesibil. Este perfect pentru Ziua Sf. patrick. 379 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Un amestec de albuș de ou, granule de cafea instant, înghețată de cafea și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 39%. Acest scor nu este atât de uimitor. Încercați Tort de mere irlandez cu sos de caramel de whisky irlandez, Sos De Caramel De Whisky Irlandez, și Profiterole de cafea irlandeze cu sos de whisky de ciocolată pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 325 F cu suportul în mijloc. Tapetați o tigaie cu margini cu o căptușeală de copt antiaderentă sau tapetați-o cu folie și folie ușor de ulei.
Bateti albusul de ou cu zaharul, pudra de cafea si un praf de sare intr-un bol pana se omogenizeaza. Se amestecă nucile până se acoperă.
Răspândiți amestecul într–un dreptunghi de 10 pe 8 inci în tigaie.
Coaceți până când crocantul este uscat la atingere, 20 până la 25 de minute.
Transferați tigaia într-un raft pentru a se răci complet.
Slăbiți crocantul cu o spatulă metalică și rupeți-l în bucăți mici.
Aduceți zahărul și apa la fiert într–o cratiță grea de 2 litri la foc mediu–mare, amestecând până când zahărul este dizolvat. Se fierbe fără agitare, dar se spală orice cristale de zahăr cu o perie înmuiată în apă rece, până când siropul începe să devină auriu, aproximativ 5 minute. Continuați să fierbeți, învârtind tigaia ocazional, până când siropul este un caramel auriu profund.
Scoateți tigaia de pe foc și adăugați cu grijă whisky, smântână și sare (amestecul va bule și aburul și caramelul se vor întări).
Întoarceți tigaia la căldură și fierbeți, amestecând, până când caramelul este dizolvat și sosul este neted. Se răcește la cald.
Serviți sosul peste linguri de înghețată de cafea, apoi presărați cu nucă crocantă.
* Crisp poate fi făcut cu 4 zile înainte și păstrat într-un recipient etanș la temperatura camerei. (Atenție, totuși; este atât de delicios, încât vei fi greu să te opui devorării tuturor înainte ca oaspeții tăi să sosească!) * Sosul poate fi făcut cu 4 zile înainte și răcit, acoperit. Re-cald pentru a servi. Orice sos rămas se va păstra, răcit, cel puțin 1 săptămână.