Înghețată de arțar cu praline Pecan de scorțișoară și afine
Această rețetă servește 2. O porție conține 1863 calorii, 15g de proteine, și 95g de grăsime. Pentru $9.03 pe portie, această rețetă acoperă 28% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 74 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Acesta va fi un hit la dvs Crăciun eveniment. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. Dacă aveți la îndemână sirop de arțar, amidon de porumb, sirop de porumb și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore și 30 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 65%. Acest scor este destul de bun. Încercați Maple Cinnamon Pecan Inghetata-Recolta Sănătatea Ta, Tort De Înghețată Cu Scorțișoară, și Scorțișoară Gelato: Înghețată Italiană Bogată pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Așezați afinele într-un castron mic.
Încălziți sucul de afine într-o tigaie mică de sos până când încep să se formeze bule în jurul marginii tigaiei.
Așezați raftul cuptorului în poziția centrală și preîncălziți la 350 de grade F.
Combinați nucile pecan, zahărul brun, mierea, untul, scorțișoara și 1/8 linguriță de sare într-un castron mic. Se amestecă pentru a combina.
Întindeți nucile într-un singur strat pe o foaie de copt tapetată cu pergament.
Coaceți timp de 8 minute. Mutați piulițele cu o furculiță pentru a le împiedica să se aglomereze.
Coaceți încă 2 minute, mutați din nou nucile, apoi gătiți încă 2 sau 3 minute. Nucile vor arăta bulbucate.
Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească. Mutați-le de mai multe ori în timpul procesului de răcire pentru a le împiedica să se lipească unul de celălalt cât mai mult posibil. Odată gătit, rupeți orice aglomerări mari cu degetele. Puneți deoparte cu cât mai puține nuci care se ating.Faceți înghețata: umpleți jumătate un castron mare cu gheață și apă; pus deoparte.
Se amestecă 2 uncii de lapte cu amidonul de porumb într-un castron mic. Se amestecă până se încorporează complet și lin; set aside.In un castron mediu separat se amestecă mascarpone și restul de sare de linguriță de sare până se încorporează bine; pus deoparte.
Se amestecă smântâna cu siropul de porumb într-o cană de măsurare turnabilă; pus deoparte.Aduceți siropul de arțar la fiert într-o cratiță mare setată la foc mediu-mare. Odată ce începe să fiarbă, reduceți focul la mediu și gătiți timp de aproximativ 8 minute. Acesta va fi redus cu aproximativ jumătate.
Se ia de pe foc și, amestecând continuu, se toarnă încet amestecul de smântână și sirop de porumb, apoi se adaugă laptele rămas.Se aduce la fierbere la foc mediu.
Se ia de pe foc și se amestecă treptat în amestecul de amidon de porumb. Reveniți la căldură și lăsați-l să revină la fierbere, amestecând tot timpul.
Se ia de pe foc și se lasă să se răcească aproximativ 2 minute, apoi se amestecă treptat amestecul de lapte fierbinte în vasul mediu cu amestecul de brânză mascarpone. Continuați să bateți până când este foarte neted. Lăsați-l să se răcească aproximativ 5 minute.
Se toarnă amestecul într-o pungă de congelator Ziplock de 1 galon. Sigilați punga și scufundați-o în vasul cu apă cu gheață.
Se toarnă amestecul răcit printr-o sită cu ochiuri fine direct în vasul aparatului de înghețată. Acest lucru îmbunătățește textura înghețatei. Urmați direcția de fabricație pe mașină până când înghețata este netedă, groasă și cremoasă. Ar trebui să tragă din lateral doar puțin în timp ce se agită.Împachetați înghețata într-un recipient de depozitare de 1 litru, împăturind pralinele pecan și merisoarele intermitent pe măsură ce mergeți. Sigilați cu un capac etanș. Congelați înghețata până când este foarte fermă, cel puțin 4 ore.