Vinetă Clasică
Vinaigretul clasic necesită aproximativ 45 minute de la început până la sfârșit. Acest fel de mâncare are 378 calorii, 0g de proteine, și 42G de grăsime per portie. Această rețetă fără gluten, primară și întreagă 30 servește 2 și costă 64 de cenți pe porție. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Mergeți la magazin și ridicați piper, sare kosher grosieră, muștar dijon și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Acesta este adus la tine de retetele mele. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 19%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Vinetă Clasică, Vinetă Clasică, și Vinetă Clasică.
Instrucțiuni
Cu partea plată a cuțitului unui bucătar mare, mash usturoi și 1/4 linguriță. sare împreună într-o pastă.
Într-un borcan mic cu șurub, combinați pasta de usturoi, 1 linguriță. muștar, piper și 2 linguri. oțet. (Dacă utilizați șalotă, lăsați amestecul să stea 10 minute.)
Adăugați ulei în borcan, acoperiți și agitați puternic până când uleiul și oțetul se emulsionează.
Gustați și adăugați mai multă sare, oțet sau muștar, dacă doriți. Pansamentul se va păstra, la frigider, până la 1 săptămână. Aduceți la temperatura camerei înainte de utilizare.
Variații. Folosind această formulă de bază, puteți face multe alte pansamente gustoase.
Amestecați uleiul: pentru salate cu nuci prăjite și brânză, folosiți ulei de nucă sau alune. Uleiurile de nuci devin rapid râncede la temperatura camerei, așa că păstrați-le în frigider după ce le-ați deschis.
Utilizați un alt acid: oțetul Balsamic este bun pentru salatele de iarnă, cum ar fi cele cu nuci, brânzeturi abundente și legume rădăcinoase. Salatele de primăvară de verdeață fragedă sau sparanghel pot fi îmbrăcate cu o vinaigretă mai blândă care folosește oțet de șampanie, iar o vinaigretă de oțet de sherry se împerechează frumos cu ciuperci sărate lemnoase. Sucul de citrice poate fi înlocuit și cu oțetul. Dacă folosiți un citrus mai dulce, cum ar fi portocalele, adăugați un pic de suc de lămâie pentru a da pansamentului o margine de tartă (gustați-l pentru a vă asigura că există suficient tang). Sucul de lămâie drept este mai blând decât oțetul și este adesea folosit într-un raport de 1 la 1 cu uleiul.
Încercați stir-ins: aceasta înseamnă ierburi proaspete de orice fel, sau chiar o linguriță. sau 2 tapenade, pesto, hamsie tocată sau jeleu de fructe (cum ar fi zmeura sau coacăzul). Un vârf de zahăr alb sau brun poate rotunji și aroma.
Faceți înainte: dublați sau triplați rețeta maestruvinaigreta se va păstra, la frigider, până la 1 săptămână. Uleiul se va congela, așa că lăsați pansamentul să ajungă la temperatura camerei și agitați bine înainte de utilizare.
Uscați-vă bine salata. Rotiți într-un filator de salată sau uscați cu atenție între prosoape, altfel veți avea un castron de umezeală.
Fii blând cu pansament. Utilizați mai puțin decât credeți că aveți nevoie (începeți cu 2 linguri. pentru 10 căni de salată) pentru a ajuta la menținerea salatei crocante. După ce ați aruncat și gustat, puteți adăuga întotdeauna mai multe.
Aruncați bine, dar ușor. Folosiți-vă mâinile curate; sunt cele mai bune instrumente pentru acoperirea completă a frunzelor fără a le învineți.
Permiteți spațiu. Folosiți un castron mare de cel puțin două ori mai mare decât salata. O multime de cameră face mai ușor să arunce conținutul.
Îmbracă-te în ultimul moment. Pentru cea mai crocantă salată, îmbrăcați-vă și aruncați chiar înainte de servire.