Varză de Bruxelles caramelizată cu afine și slănină
Varza de Bruxelles caramelizată cu afine și slănină este o fără gluten rețetă cu 2 porții. O porție conține 292 calorii, 8g de proteine, și 21g de grăsime. Pentru $1.8 pe portie, această rețetă acoperă 21% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Funcționează bine ca o garnitură destul de ieftină pentru Crăciun. 11 persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. Dacă aveți la îndemână afine, unt, zahăr brun și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 25 minute. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular solid de 69%. Rețete similare sunt Bacon varză de Bruxelles prăjită cu afine, Varză de Bruxelles prăjită la tigaie cu slănină și afine, și Varză de Bruxelles cu slănină, afine și nuci pecan.
Instrucțiuni
Umpleți o oală mare cu apă și aduceți la fierbere la foc mare. Sare generos apa și adaugă varza de Bruxelles. Fierbeți mugurii până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Nu gătiți prea mult.
Încălziți o tigaie mare la foc mediu și sotati slănina până se rumeneste și crocantă, amestecând ocazional.
Scoateți slănina din tigaie pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie. Zdrobiți slănina și lăsați-o deoparte.
Lăsați grăsimea de slănină în tigaie și adăugați ceapa roșie și 1 lingură de unt.
Se sotează până când ceapa este translucidă, 2 până la 3 minute.
Adăugați afine și gătiți timp de 1 minut. Se amestecă oțetul de vin roșu și zahărul brun și se gătește până când lichidul este ușor redus, aproximativ 3 minute.
Adăugați mugurii în tigaie și amestecați pentru a acoperi cu amestecul de oțet.
Adăugați restul de 1 lingură de unt. Se amestecă slănina rezervată. Se condimentează cu sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust și se transferă într-un castron pentru a servi.