Tortă De Ciocolată-Alune Învelită Cu Caramel
Caramel-Cloaked ciocolata-alune Torte ar putea fi doar desert pe care îl căutați. Pentru 61 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 13% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 270 calorii, 8g de proteine, și 20g de grăsime. Această rețetă servește 10. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Un amestec de pesmet, zahăr, alune și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Este o opțiune bună dacă urmați un fără lactate dieta. Cu o lingură scor de 43%, acest fel de mâncare este solid. Rețete similare includ Ciocolata Alune Torte, Ciocolata Alune Torte, și Ciocolata Alune Torte.
Instrucțiuni
Așezați nucile într-o tigaie de 10 x 15 inci. Prăjiți într-un cuptor obișnuit sau cu convecție de 350, scuturând ocazional tigaia, până devine aurie sub piei, 10 până la 12 minute.
Turnați nucile într-un prosop și frecați pentru a îndepărta pielea liberă.
Lăsați să se răcească cel puțin 15 minute. Puneți deoparte opt nuci complet jupuite. Rotiți nucile rămase într-un robot de bucătărie până când sunt măcinate fin.
Într-un castron, cu un mixer la viteză mare, bateți gălbenușurile de ou și 1/4 cană de zahăr, răzuind bolul ocazional, până când este foarte gros și deschis la culoare, aproximativ 4 minute. Se amestecă nuci măcinate, pesmet și vanilie.
Într-un castron mare, cu bătătoare curate, bateți albușurile cu viteză mare până când țin vârfuri moi. Adăugați treptat restul de 1/4 cană de zahăr și continuați să bateți până când albușurile dețin vârfuri scurte, distincte, aproximativ 3 minute în total.
Adăugați jumătate de alb în amestecul de nuci și amestecați pentru a se amesteca bine. Îndoiți ușor în albii rămași.
Răspândiți nivelul de aluat într-o tigaie de brânză de 9 inci cu unt și făină, cu jantă detașabilă.
Coaceți într-un cuptor obișnuit de 350 sau cuptor cu convecție de 325 până când tortul se rumeneste și revine în centru când este apăsat ușor, 25 până la 30 de minute.
Lăsați să se răcească în tigaie timp de 10 minute. Rulați un cuțit între tort și jantă, apoi îndepărtați janta.
Lăsați tortul să se răcească pe un raft aproximativ 45 de minute.
Cu un cuțit lung, zimțat, împărțiți tortul pe jumătate orizontal. Glisați ușor o foaie de copt sub stratul superior de tort și ridicați-o.
Întindeți uniform stratul de tort de jos cu ganache de ciocolată. Glisați stratul superior, tăiați partea în jos, înapoi în loc peste ganache.
Puneți tortul pe raft într - o tigaie de 12 pe 17 inci.
Se toarnă aproximativ 1 1/2 cană caldă (Vezi notele) mantie de caramel peste tort-suficient pentru a o acoperi-începând din centru și spiralând până la margini, lăsând caramelul să picure pe părți pentru a acoperi complet. Aranjați alunele rezervate uniform în jurul marginii superioare a tortului.
Lăsați să stea până când caramelul nu mai picură și este suficient de ferm pentru a tăia, aproximativ 30 de minute.
Răzuiți picăturile de caramel din tigaie înapoi în cupa de măsurare care conține mantia de caramel rămasă. Gatiti, neacoperit, intr-un cuptor cu microunde la 30% putere, amestecand ocazional, pana cand este cald si fluid, aproximativ 2 minute.
Se toarnă într-un castron.
Așezați tortul pe o farfurie.
Tăiați în pene cu un cuțit ascuțit. Oferiți mantie de caramel rămasă pentru a lingura peste porții.
Ganache de ciocolată: într-o tigaie de 2 până la 3 litri la foc mic, amestecați 8 uncii de ciocolată dulce-amăruie sau semidulce, tocată (aproximativ 1 1/2 căni) și 1 cană de frișcă până se topește și se amestecă ușor, 8 până la 10 minute.
Lăsați să se răcească, amestecând ocazional, până când ganache nu mai curge când tigaia este înclinată, 2 până la 2 1/2 ore.
Mantie Caramel: într - o tigaie de 3 până la 4 litri, combinați 1 cană fiecare zahăr brun ambalat ferm, sirop ușor de porumb și frișcă; 1/2 cană (1/4 lb.) unt; și 1/4 linguriță sare. Se aduce la fierbere la foc mediu-mare și se amestecă ocazional până când amestecul ajunge la 240, 12 până la 14 minute.
Se toarnă într-o măsură de sticlă de 1 litru și se amestecă ocazional până când amestecul se răcește la 150, aproximativ 25 de minute. Se amestecă 1 linguriță de vanilie.
Se toarnă imediat peste tort.