Tort simnel cu ciocolată, portocale și migdale
Tortul simnel cu ciocolată, portocale și migdale necesită aproximativ 1 oră și 30 de minute de la început până la sfârșit. Îți urmărești silueta? Această rețetă vegetariană lacto ovo are 861 calorii, 11g de proteine, și 45g de grăsime pe porție. Pentru $1.87 pe portie, veți obține un desert care servește 12. 245 de persoane au considerat că această rețetă este gustoasă și satisfăcătoare. Mergeți la magazin și ridicați cacao, unt, coajă de portocală și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. În general, această rețetă câștigă o nu atât de extraordinar scor spoonacular de 35%. Rețete similare sunt Tort De Ciocolată Și Migdale Cu Portocale, Tort de portocale-migdale cu glazură de ciocolată, și Tort de migdale-portocale cu ciocolată de Paște.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 180C / 160C ventilator / gaz
Ungeți și tapetați baza și laturile a două cutii de tort adânci de 23 cm. Se fierbe fierbătorul.
Puneți untul și ciocolata într-o tigaie mică și încălziți ușor, amestecând, până se topesc complet.
Amestecați făina, zahărul, cacao și bicarbonatul de sodă cu un vârf de sare în cel mai mare bol de amestecare.
Bateți ouăle, Zara, coaja de portocală și sucul împreună într-un ulcior. Răzuiți amestecul de ciocolată topită și amestecul de ouă în ingredientele uscate, adăugați 150 ml apă clocotită și bateți scurt cu un tel electric până când aluatul de tort nu are bulgări. Împărțiți între cutii și coaceți timp de 45 de minute schimbând cutiile rotunde după 30 de minute dacă sunt pe rafturi diferite. Pentru a le testa, împingeți o frigăruie și verificați dacă iese curat. Răciți prăjiturile în cutii.
Între timp, faceți marțipanul.
Amestecați zaharurile, migdalele măcinate și cacao într-un bol. Faceți o fântână la mijloc, vârful în ou și gălbenușul de ou și amestecați împreună cu un cuțit de tacâmuri înainte de a frământa cu mâinile până la o bilă netedă. Înfășurați în folie alimentară și lăsați-o deoparte. Se va păstra la frigider timp de 1 săptămână dacă se face înainte.
Faceți glazura: bateți mascarpone și untul împreună până se omogenizează. Cerneti zaharul glazurat, adaugati coaja, apoi bateti din nou pana se combina.
Pentru a asambla, împărțiți fiecare tort pe jumătate orizontal. Puneți puțină glazură pe farfuria de servire și așezați una dintre jumătățile de tort deasupra. Veți folosi aproximativ jumătate din glazură pentru a sandwich prăjiturile împreună întindeți tortul placat cu niște glazură, apoi repetați pentru a sandwich prăjiturile rămase deasupra.
Ungeți partea superioară a tortului cu puțin mai multă glazură.
Întindeți marțipanul, pe un praf de cacao, dacă aveți nevoie, într-un cerc dur de 27 cm. Folosind forma de tort ca un tăietor de prăjituri, ștampilați un cerc de marțipan, apoi ridicați cu atenție acest lucru pe vârful tortului.
Rulați marțipanul rămas în 11 bile mici și lipiți-le deasupra, folosind puțin mai mult glazură sau apă ca lipici.
Întindeți glazura rămasă în exteriorul tortului, apoi pudrați blatul cu puțin mai multă cacao și zahăr glazură.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Moscato Dasti, Port
Tort în meniu? Încercați să împerecheați cu cremă Sherry, Moscato d ' Asti și Port. O regulă obișnuită de asociere a vinului este să vă asigurați că vinul dvs. este mai dulce decât mâncarea. Deserturile Delicate se potrivesc bine cu Moscato d ' Asti, deserturile cu nuci cu sherry cremă, iar deserturile cu caramel sau ciocolată se potrivesc bine cu portul. Ai putea încerca NV Solera Cream Sherry. Recenzenților le place destul de mult cu un rating de 4,5 din 5 stele și un preț de aproximativ 17 dolari pe sticlă.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry cremă Solera are o nuanță strălucitoare de chihlimbar și cupru profund. Cu arome de butterscotch și pecan, aromele dulci de nuci sărate și condimente maro poartă un accent complex de caramel. O intrare dulce duce la un palat rotunjit, luxuriant, moderat corpolent, cu un finisaj lung și aromat.