Tort de mere caramelizat cu topping de streusel
Dacă doriți să adăugați mai multe lacto ovo vegetarian rețete în cutia de rețete, tortul de mere caramelizat cu topping de streusel ar putea fi o rețetă pe care ar trebui să o încercați. Acest desert are 436 calorii, 6g de proteine, și 19g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 8. Pentru 64 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 9% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la BBC Good Food necesită unt, scorțișoară măcinată, unt și praf de copt. Această rețetă este plăcută de 122 de gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 30%, care nu este atât de super. Încercați Tort de cafea streusel cu mere (topping streusel pecan), Tort de mere cu topping streusel și un set de bakeware Calphlon din 10 Bucăți Cadou, și Pâine de mere cu Topping de Streusel pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți 1 lingură de unt și 1 lingură de zahăr într-o tigaie mare la foc mediu până când zahărul începe să se topească.
Adăugați mere, apoi gătiți aproximativ 5 minute, până se rumenesc frumos și sosul este un caramel bogat. Se lasă să se răcească.
În timp ce merele se răcesc, faceți toppingul. Într-un robot de bucătărie sau folosind vârfurile degetelor, frecați împreună făină, 85g zahăr, scorțișoară și unt rece până când amestecul este sfărâmicios și rămân doar bucăți de unt de mărimea unui bob de mazăre. Se amestecă 2 linguri de alune. Puneți deoparte într-un loc răcoros.
Încălziți cuptorul la 180C / 160C ventilator / gaz
Pentru a face tortul, așezați untul și zahărul rămas într-un castron sau mixer alimentar și bateți până când sunt ușoare și cremoase.
Adăugați ouăle pe rând, urmate de extractul de vanilie.
Adăugați făina, praful de copt, scorțișoara și laptele în două etape, alternând între ingredientele uscate și umede. Când amestecul este bine combinat, amestecați prin mere.
Ungeți o formă de tort de 20 cm cu bază detașabilă și tapetați baza cu un cerc de hârtie de copt. Se pune lingura în amestecul de tort, se netezește deasupra cu o lingură, apoi se presară peste toppingul streusel. Se împrăștie cu restul de 1 lingură de zahăr demerara și alune. Gatiti la cuptor 50 de minute-1 ora sau pana cand o frigaruie introdusa in tort iese curata. Se lasă să se răcească în formă timp de 10 minute, apoi se întoarce pe un suport de copt, se îndepărtează hârtia și se răcește.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Moscato Dasti, Port
Tortul cu mere funcționează foarte bine cu cremă Sherry, Moscato d ' Asti și Port. O regulă obișnuită de asociere a vinului este să vă asigurați că vinul dvs. este mai dulce decât mâncarea. Deserturile Delicate se potrivesc bine cu Moscato d ' Asti, deserturile cu nuci cu sherry cremă, iar deserturile cu caramel sau ciocolată se potrivesc bine cu portul. Un vin pe care l-ați putea încerca este NV Johnson Estate Cream Sherry. Are 5 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 19 dolari.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Foarte aromat cu note de alune, vanilie și o notă de stejar urmată de stafide dulci și o notă de drojdie. Finisaj curat de durată. Bine acum, dar îi va răsplăti pe cei care îi permit să îmbătrânească"". O băutură pre-prandială preferată. Luați în considerare cu nuci înainte de cină ca aperitiv sau după cină cu desert, în special bomboane de ciocolată și deserturi pe bază de fructe. De asemenea, minunat în după-amiezile reci, servit cu biscotti pentru a se înmuia în ""stil Italian"". "