Tort de Crăciun cu șofran cu miere
Dacă aveți aproximativ 3 ore pentru a petrece în bucătărie, miere saffron tort de Crăciun ar putea fi un extraordinar lacto ovo vegetarian rețetă pentru a încerca. Această rețetă face 12 porții cu 598 calorii, 9g de proteine, și 26g de grăsime fiecare. Pentru $1.4 pe portie, această rețetă acoperă 11% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Crăciun. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. 124 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Funcționează bine ca desert. Mergeți la magazin și ridicați coaja, stafidele, migdalele măcinate și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Cu o lingură scor de 36%, acest fel de mâncare este destul de rău. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Tort De Alune Cu Iaurt De Șofran Congelat Și Smochine Stropite Cu Miere, Tort de Crăciun cu smochine și miere, și Pere în miere și șofran.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 160C / ventilator 140C / gaz
Ungeți și tapetați o formă rotundă, adâncă de 20 cm, cu două straturi de pergament de copt (vezi Knowhow, mai jos). Legați câteva foi de ziar în jurul exteriorului cositorului, nivelați cu partea superioară a pergamentului de copt.
Încălziți țuica într-o tigaie mică, apoi adăugați șofranul și lăsați să se infuzeze de pe foc câteva minute.
Puneți untul, zahărul, ouăle, făina, migdalele măcinate, praful de copt și un vârf de sare într-un castron, apoi bateți împreună până când sunt cremoase și netede.
Se amestecă fructele, nucile și șofranul de brandy se amestecă în aluat și se amestecă bine.
Puneți lingura în forma pregătită, neteziți partea superioară și faceți o ușoară baie în mijloc.
Coaceți timp de 1 oră, apoi acoperiți ușor cu folie pentru a opri rumenirea superioară. Reduceți cuptorul la 140C/ventilator 120C / gaz 1 și gătiți încă 1 oră până când o frigăruie iese curată. Se lasă să se răcească în cutie, apoi, în timp ce este încă cald, se toarnă tortul peste tot cu o frigăruie.
Amestecați coniacul și mierea împreună și lingurați peste tort. Înfășurați - vă bine în folie și păstrați-l într-un recipient etanș până la Crăciun, hrănindu-vă cu mai mult coniac de miere din când în când.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti și Port sunt alegeri excelente pentru tortul de Crăciun. O regulă obișnuită de asociere a vinului este să vă asigurați că vinul dvs. este mai dulce decât mâncarea. Deserturile Delicate se potrivesc bine cu Moscato d ' Asti, deserturile cu nuci cu sherry cremă, iar deserturile cu caramel sau ciocolată se potrivesc bine cu portul. NV Solera Cream Sherry cu un rating de 4,5 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 17 dolari pe sticlă.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry cremă Solera are o nuanță strălucitoare de chihlimbar și cupru profund. Cu arome de butterscotch și pecan, aromele dulci de nuci sărate și condimente maro poartă un accent complex de caramel. O intrare dulce duce la un palat rotunjit, luxuriant, moderat corpolent, cu un finisaj lung și aromat.