Tort Cu Strat De Fistic De Gris (Bohsalini)
Grișul fistic strat tort (Bohsalini) ar putea fi doar desert pe care il cautati. O porție conține 908 calorii, 24g de proteine, și 65g de grăsime. Această rețetă servește 10. Pentru $2.45 pe portie, această rețetă acoperă 31% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mergeți la magazin și ridicați zahăr pudră, apă de trandafiri, apă cu flori de portocal și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. Cu o lingură scor de 67%, acest fel de mâncare este bun. Încercați Bare Cu Strat Triplu De Fistic, Tort De Gris Portocaliu, și Tort De Gris Portocaliu pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Se amestecă untul topit și grișul într-un castron mediu și se lasă deoparte la temperatura camerei timp de cel puțin 6 ore sau atât timp cât peste noapte.
Se toarnă laptele într-o oală mare și se aduce la fierbere la foc mare, amestecând ocazional. Când laptele se ridică în vârful oalei, amestecați sucul de lămâie și scoateți oala de pe foc. Lăsați-l deoparte să se răcească până se separă laptele, 10 până la 15 minute.
Se toarnă laptele printr-o strecurătoare cu ochiuri fine într-un castron, amestecând pentru a elibera zerul. Aruncați zerul.
Transferați cașul în strecurătoare într-un castron mare. Se amestecă 2 linguri de apă de trandafiri și apa de floare de portocal cu o lingură de lemn. Kashta ar trebui să arate ca brânză de vaci cu caș mic. Acoperiți și refrigerați până când sunt gata de utilizare. (Kashta se va păstra, acoperit și refrigerat, până la 3 zile.)
Combinați zahărul, fisticul și restul de 1 lingură de apă de trandafiri într-un robot de bucătărie și pulsați până când amestecul are consistența nisipului grosier.
Adăugați amestecul de fistic în amestecul de făină și, folosind mâinile, amestecați-le împreună, rupând bucățile până când amestecul se simte ca nisipul umed.
Căptușiți o tigaie cu formă de arc de 9 inci cu hârtie de ceară, folosind două bucăți care se încrucișează în unghi drept și permițând lungimilor de hârtie să atârne peste părțile laterale ale tigaiei. Puneți jumătate din amestecul de semolă în tigaie și neteziți-l până la margini cu spatele lingurii. Urmați cu toată kashta, întinzându-l peste semolă într-un strat uniform. Lingurați amestecul de semolă rămas deasupra și întindeți-l într-un strat uniform. Îndoiți hârtia de ceară deasupra și apăsați pentru a netezi grișul. Se acoperă cu folie de plastic și se dă la frigider peste noapte.
Turnați uleiul de măsline într-o tigaie suficient de mare pentru a găzdui nucile într-un singur strat.
Încălziți uleiul la foc mediu-mare.
Adăugați nucile, reduceți focul la minim și amestecați activ până când încep să se întunece ușor, aproximativ 1 minut (vezi sfaturile, mai jos).
Scoateți tigaia de pe foc și folosiți o lingură cu fante pentru a transfera nucile pe o farfurie căptușită cu un prosop de hârtie pentru a se scurge. (Alternativ, aruncați nucile într-o sită cu ochiuri medii așezată peste un recipient pentru a prinde uleiul de gătit.)
Lasă-le să se răcească complet. (Nucile prăjite pot fi păstrate într-un recipient sigilat la frigider sau congelator timp de până la 3 luni.)
Cu o oră înainte de servire, scoateți tortul din frigider, răsturnați-l pe o farfurie de servire și eliberați-l din tigaie.
Presărați zahărul pudră deasupra: țineți o sită cu ochiuri fine peste tort, turnați zahărul pudră în ea și atingeți ușor marginea pentru a elibera zahărul.
Se ornează cu nucile și se servește în pene.
* Pentru a curăța migdalele, puneți-le într-o cratiță mică cu suficientă apă rece pentru a acoperi, aduceți la fierbere și apoi scoateți-le de pe foc.
Se toarnă migdalele, cu apa, într-un castron și se lasă deoparte. Când nucile sunt suficient de reci pentru a fi manipulate, curățați—le strângând pe rând între degetul mare și arătător-pielea se va desprinde imediat.
Puneți migdalele decojite pe un prosop de hârtie pentru a se usca. (Alternativ, puteți albi migdalele într-un cuptor cu microunde răspândind nucile într-un singur strat pe un vas sigur pentru cuptorul cu microunde și încălzindu-le la putere mare la intervale de 30 de secunde, verificând după fiecare interval pentru a vă asigura că nucile nu se gătesc. Când pielea se simte slăbită, ciupiți nucile așa cum este descris pentru a îndepărta coaja.) * Trucul pentru a obține nuci uniform aurii este să le amestecați constant pe măsură ce se prăjesc—și să le scoateți de pe foc chiar înainte de a transforma culoarea pe care doriți să o aibă; continuă să gătească în ulei chiar și atunci când nu sunt pe foc și pot arde foarte ușor.
Retipărit cu permisiunea de la masa arabă de May S. Bsisu, 2005, William Morrow, o amprentă a lui Harper