Tort Blum ' s Coffee Crunch
Tortul Blum ' s Coffee Crunch ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă vegetariană are 503 calorii, 8g de proteine, și 38g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 8 și costă 1,05 USD pe porție. Câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 82 ar spune că a lovit locul. Mergeți la magazin și ridicați granule de cafea instant, suc de lămâie, smântână grea bine răcită și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 36%. Acest scor nu este atât de uimitor. Rețete similare includ Tort De Cafea Crunch Cranberry, Tort De Cafea Dovleac Crunch, și Tort De Cafea Peach Crunch.
Instrucțiuni
Pentru a face tortul: poziționați un suport în centrul cuptorului și încălziți cuptorul la 350 de grade F. Înveliți fundul și părțile laterale ale unei tigaie rotunde de 9 inci cu un fund detașabil cu spray de copt antiaderent.
Cernem împreună făina, 3/4 cană de zahăr și sarea într-un castron mediu.
În vasul unui mixer cu suport prevăzut cu accesoriul pentru tel (sau într-un castron mare, folosind un mixer portabil), bateți gălbenușurile și 1/4 cană de zahăr la viteză medie până când sunt groase și galben pal, aproximativ 4 minute. Adăugați treptat apa, uleiul și vanilia, amestecând bine. Dacă utilizați un mixer cu suport, transferați amestecul într-un castron mare și spălați și uscați vasul mixerului și bateți (sau spălați bătăile).
Adăugați albușurile în vasul mare al mixerului (sau într-un alt castron) și bateți până se spumează.
Adăugați crema de tartru și continuați să bateți până când albușurile formează vârfuri moi.
Adăugați restul de 1/2 cană de zahăr și bateți până se formează vârfuri rigide, lucioase.
Adăugați coaja de lămâie și sucul și bateți până se încorporează, aproximativ 15 secunde.
Folosind o spatulă de cauciuc, împăturiți amestecul de gălbenușuri în albușuri. Îndoiți treptat ingredientele uscate, aproximativ 1 cană odată, până când sunt complet încorporate.
Turnați aluatul în tigaia pregătită pentru tort și neteziți blatul cu o spatulă.
Coaceți tortul timp de 55 de minute până la 1 oră, până se rumenesc și o scobitoare introdusă în centru iese curată.
Lăsați tortul să se răcească complet pe un suport de răcire, aproximativ 45 de minute (îndepărtarea tortului când este încă cald îl va face să se dezumfle și probabil să se rupă).
Rulați o spatulă offset în jurul părților laterale ale tortului pentru a o slăbi din tigaie. Ținând marginea tigaiei cu o mână, apăsați partea inferioară a tigaiei în sus și în afară. Rulați o spatulă offset între tort și fund pentru a o elibera. Înfășurați tortul în folie de plastic și dați-l la frigider până când sunteți gata să asamblați tortul.
Pentru a face cafeaua crocantă: atașați un termometru pentru bomboane pe partea laterală a unei oale grele de 4 până la 6 litri.
Adăugați zahărul, cafeaua și siropul de porumb în oală și gătiți la foc mediu-mare, amestecând ocazional cu o spatulă de silicon termorezistentă până când amestecul ajunge la 270 km f, aproximativ 10 minute.
Între timp, acoperiți puternic o foaie de copt de 13 pe 18 pe 1 inch cu spray de copt antiaderent. Măsurați bicarbonatul de sodiu într-un ramekin sau o ceașcă și așezați-l lângă plită, împreună cu un tel mare.
Când crunch-ul ajunge la 270 F, creșteți căldura la mare și amestecați constant până când crunch-ul ajunge la 305 F.
Scoateți de pe foc și bateți rapid bicarbonatul de sodiu în criză; amestecul se va extinde și se va aera rapid, în câteva secunde.
Se toarnă criza pe foaia de copt. Lăsați criza să se răcească, netulburată, timp de cel puțin 30 de minute.
Folosind un cleaver sau alt cuțit greu, tăiați crunch-ul în bucăți de dimensiuni sferturi. (Criza poate fi făcută înainte și depozitată într-un recipient etanș la temperatura camerei timp de până la 2 săptămâni.)
Combinați smântâna grea, zahărul, vanilia și cafeaua într-un castron mare și bateți cu un mixer portabil până se formează vârfuri medii.
Așezați tortul pe o placă turnantă sau un suport pentru tort și, folosind un cuțit lung zimțat, feliați tortul orizontal în jumătate.
Scoateți jumătatea superioară și așezați partea tăiată în sus pe o farfurie. Acoperiți ambele jumătăți cu frișcă, folosind aproximativ 1/2 cană pe fiecare parte. Împrăștiați 1 cană de criză uniform pentru a acoperi jumătatea inferioară.
Așezați jumătatea superioară, cu crema în jos, pe partea superioară a stratului crocant și apăsați ușor pentru a uniformiza straturile. Înghețați părțile laterale și partea superioară a tortului cu frisca rămasă. Dați la frigider până când este gata de servit.
Când sunteți gata să serviți tortul, acoperiți părțile laterale și partea superioară cu criza rămasă (dacă aplicați criza în avans, va începe să se topească și să-și piardă mușcătura).
Acest tort este cel mai bine savurat în ziua în care este asamblat. Păstrați-l într-o cutie de tort sau sub o cupolă de tort la frigider.