Tofu prăjit în tigaie cu sos picant de lămâie (Tofu Nuong Xa)
Tofu prăjit în tigaie cu sos picant de lămâie (Tofu Nuong Xa) este un fără gluten, fără lactate și pescatarian felul principal. Această rețetă servește 4. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 42G de proteine, 4G de grăsime, și un total de 225 calorii. Pentru $2.01 pe portie, această rețetă acoperă 23% necesarul zilnic de vitamine și minerale. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți la îndemână cățel de usturoi, sos de pește thailandez, șalotă și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 71%. Acest scor este destul de bun. Rețete similare includ tofu prăjit la tigaie, cum se face tofu prăjit la tigaie cu sos de arahide, Tofu prăjit cu sos picant de ghimbir-Susan, și Tofu prăjit și ciuperci Shiitake în sos picant de fasole neagră.
Instrucțiuni
Tăiați fiecare bloc de tofu transversal în 8 felii. Aranjați tofu într-un singur strat pe mai multe straturi de prosoape de hârtie grele. Acoperiți tofu cu prosoape de hârtie suplimentare; lăsați să stea 15 minute.
Încălziți o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare. Acoperiți tigaia cu spray de gătit.
Adăugați tofu; gatiti 2 minute pe fiecare parte sau pana se rumeneste. Puneți deoparte și păstrați cald.
Combinați zahărul și sosul de pește, amestecând cu un tel până se omogenizează.
Încălziți uleiul într-o cratiță mică la foc mediu-mare.
Adăugați șalotă și usturoi; saut 3 minute sau până se rumenesc ușor.
Adăugați lemongrass și chile; saut 2 minute. Se amestecă amestecul de zahăr și se fierbe 1 minut.
Serviți lămâie întinsă cu tofu.