Tofu de casă cu ciuperci Shiitake
Tofu în stil casnic cu ciuperci Shiitake este un fără gluten și vegan garnitură. O porție conține 125 calorii, 10g de proteine, și 4G de grăsime. Această rețetă servește 4. Pentru $1.38 pe portie, această rețetă acoperă 11% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați fulgi de piper, ulei de susan, apă și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră și 5 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 80%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Tofu de casă cu ciuperci, spanac și fasole neagră fermentată, Pui la abur cu ciuperci Shiitake și Tofu, și Slaw Asiatic Cu Tofu Și Ciuperci Shiitake.
Instrucțiuni
Tăiați blocul de tofu în jumătate pe lungime și apoi tăiați fiecare jumătate în aproximativ 8 felii de aproximativ 1/2 inch grosime.
Ungeți fiecare felie cu sos de soia pe ambele părți și așezați-o pe o foaie de copt.
Coaceți până se rumenesc, aproximativ 15 minute, apoi răsturnați și gătiți încă 10 minute.
Se scoate din cuptor și se lasă deoparte. În timp ce tofu se coace, turnați apa fierbinte peste ciupercile shiitake feliate. (Dacă nu aveți ciuperci feliate, folosiți-le întregi și feliați după rehidratare.) Lăsați-le să se înmoaie până se înmoaie. Lăsați ciupercile în lichidul de înmuiere și lăsați-le deoparte până când este nevoie. Pulverizați un wok sau o tigaie mare antiaderentă cu puțin ulei de canola și puneți-l la foc mediu-mare.
Adăugați usturoiul, fasolea neagră și ardeiul roșu și amestecați timp de aproximativ 1 minut. (A se vedea nota de mai jos.)
Adăugați fâșiile de ardei roșu și gătiți încă un minut. Se amestecă ciupercile, împreună cu lichidul lor de înmuiere și se adaugă tofu și sosul de soia.
Lăsați să fiarbă aproximativ 10 minute pentru a permite tofu-ului să absoarbă aromele. Apoi amestecați amestecul de amidon de porumb și amestecați până se îngroașă.
Adăugați ceapa verde feliată și uleiul de susan și serviți imediat peste orez. Face 4 porții.