Tagine de pui cu lămâie și măsline

Tagine de pui cu lămâie și măsline ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție conține 334 calorii, 45g de proteine, și 12g de grăsime. Pentru $2.21 pe portie, această rețetă acoperă 23% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Mergeți la magazin și ridicați ceapă, coajă de lămâie, bulion de pui cu mai puțin sodiu și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma ceapa, puteți urma acest fel principal cu Bomboane De Porumb Cupcakes ca desert. Este o opțiune bună dacă urmați un lactate gratuit dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 57%. Acest scor este destul de bun. Încercați Tagine ușor de pui / Tajine cu măsline și lămâie, Tagine de pui cu măsline verzi și lămâie conservată, și Tagine De Pui Cu Măsline Verzi Și Lămâie Conservată pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Combinați sucul și puiul într-o pungă mare de plastic cu fermoar. Sigilați și marinați în frigider 30 de minute.
Scoateți puiul din pungă; aruncați marinada.
Se usucă puiul cu prosoape de hârtie. Dragă în făină; se presară sare, piper negru, turmeric și piper roșu.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare antiaderentă cu părțile înalte la foc mediu-mare.
Adăugați jumătate de pui; gatiti 3 minute pe fiecare parte sau pana se rumeneste usor.
Scoateți din tigaie. Repetați procedura cu puiul rămas.
Adăugați ceapa, ghimbirul și usturoiul în tigaie; saut 5 minute sau până se înmoaie. Puneți puiul în tigaie.
Adăugați bulion, măsline, coajă și băț de scorțișoară; aduceți la fierbere. Acoperiți, reduceți focul și fierbeți 1 oră sau până când puiul este fraged. Aruncați bățul de scorțișoară; se amestecă coriandru.
Notă de vin: lămâia proaspătă și uleiul de măsline Fructat conferă acestui fel de mâncare o aromă mediteraneană strălucitoare, care necesită un vin alb bogat în acid. Cu toate acestea, condimentele aromate merită un vin la fel de exotic. Încercați Moschofilero Boutari 2005 ($15), Un vin grecesc disponibil pe scară largă, care este fabricat din struguri Moschofilero (mo-sko-feel-er-o). Are un parfum îndrăzneț de citrice, pepene galben, flori albe și condimente, împreună cu un echilibru frumos de dulceață și arome de grapefruit. - Jeffery Lindenmuth