Squid cu sos de ghimbir-sos de soia
Calmar cu sos de ghimbir–soia marinată ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă servește 4. O porție conține 143 calorii, 21g de proteine, și 2G de grăsime. Pentru $2.32 pe portie, această rețetă acoperă 16% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. Un amestec de ghimbir, mirin, calmar și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate, prietenos cu fodmap și pescatarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 55%. Acest scor este solid. Încercați Pui Glazurat Cu Soia De Ghimbir Lipicios, Calamar la grătar în marinată de Sherry, și Sos De Scufundare Sau Marinată Cu Usturoi De Susan Sau Ghimbir pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Amestecați sosul de soia, ghimbirul și mirinul într-un castron mare pentru a face marinada. Rezervați 1/2 cană de marinată și dați deoparte.
Așezați calmarul în lichidul rămas, rotind ușor de 4 ori pentru a acoperi peste tot. Marinati calmarul timp de 10 minute la temperatura camerei, rotind o data.
Preîncălziți un grătar la cald. Grătiți calmarul timp de aproximativ 4 minute (5 minute dacă sunt mai mari de 1 uncie bucata). La fiecare 30 de secunde răsturnați calmarul și periați marinada rezervată. Calmarul se va transforma din translucid în alb când este gata, devenind fraged și eliberând o aromă bogată. Aveți grijă să nu gătiți prea mult; calmarul devine cauciucat dacă este la grătar prea mult timp.
Retipărit cu permisiunea grătarului japonez: de la Yakitori clasici la friptură, fructe de mare și legume de Tadashi Ono & Harris Salat. Copyright 2011 de Tadashi Ono și Harris Salat; fotografii alimentare copyright 2011 de Todd Coleman. Publicat de Ten Speed Press, O divizie a Random House, Inc.