Sos de unt de lămâie-usturoi pentru fructe de mare
Sosul de unt de lămâie-usturoi pentru fructe de mare este un pescatarian sos. Această rețetă servește 8 și costă 60 de cenți pe porție. O porție conține 236 calorii, 1g de proteine, și 24g de grăsime. Mulți oameni au făcut această rețetă, iar 578 ar spune că a lovit locul. Mergeți la magazin și ridicați frunze de dafin, suc de scoici, usturoi și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 20 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 12%. Acest scor nu este atât de mare. Încercați Sos cremos de unt de lămâie pentru pește și fructe de mare, Paste cu sos de usturoi cu unt de lămâie, și Creveți cu sos de lămâie-unt-usturoi pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1 reduceți primele șase ingrediente (suc de scoică, sherry, lapte integral, usturoi, șalotă, frunze de dafin) la jumătate într-o cratiță mică, gătind la foc mediu până la mediu-mare.2 într-o cratiță separată (minim 1-qt) pregătiți rouxul.
Încălziți o lingură de unt în cratiță la foc mediu până când este spumoasă.
Se presară făina, amestecând câteva minute cu un tel metalic până se amestecă bine (bronzat, dar nu rumenit).3 adăugați încet amestecul redus în roux, amestecând rapid pentru a încorpora. Când adăugați pentru prima dată o parte din amestec, roux-ul va bule. Continuați să adăugați amestecul și continuați să bateți pentru a încorpora.4 coborâți focul la minim. Bateți încet untul, câte 2 linguri pe rând.
Adăugați suc de lămâie, sare și piper alb.
Adăugați mai mult bulion de scoici sau apă dacă sosul este prea gros.