Sos de afine cu șalotă prăjită și Port
Sosul de afine cu șalotă prăjită și Port ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă face 4 porții cu 440 calorii, 4G de proteine, și 4G de grăsime fiecare. Pentru $3.62 pe portie, această rețetă acoperă 11% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Ziua Recunostintei. Mergeți la magazin și ridicați maghiran, zahăr, cimbru și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegan dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 35%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare sunt Găini de vânat Cornish prăjite cu sos de afine-port, Filet de vită cu șalotă prăjită, slănină și Port, și Sos de smochine și afine de Port.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 400 de bucăți de F. Aruncați șalotele cu ulei și 3 lingurițe de cimbru pe o foaie mică de copt cu margini.
Se presară sare și piper.
Coaceți până devin aurii, aproximativ 25 de minute.
Se amestecă 1 lingură de oțet și 1 lingură de zahăr într-un castron mic.
Stropiți peste șalotă; aruncați pentru a acoperi. Continuați prăjirea până când șalotele se caramelizează, amestecând ocazional, aproximativ 10 minute.
Aduceți portul, zahărul brun, 4 linguri de oțet și 1/2 cană de zahăr la fiert într-o cratiță mare grea la foc mediu-mare, amestecând până se dizolvă zahărul.
Adăugați afine și coacăze; gatiti pana cand boabele apar, amestecand ocazional, aproximativ 8 minute.
Se amestecă în maghiran și 2 lingurițe de cimbru.
Transferați în castron. Acoperiți și răciți peste noapte. (Se poate face cu 1 săptămână înainte. A se păstra la frigider.)
Se servește rece sau la temperatura camerei.