Sos Bogat De Curcan
Sos de curcan bogat ar putea fi doar sosul pe care îl căutați. O porție conține 151 calorii, 9g de proteine, și 4G de grăsime. Această rețetă vegetariană servește 8 și costă $1.09 pe portie. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 5 ore. Un amestec de făină, tigaie, unt și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 40%. Acest scor este bun. Încercați Curcan simplu prăjit cu sos bogat de curcan, Sos de curcan ușor și bogat, și Sos de curcan bogat și mătăsos pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Turnați sucurile de tigaie printr-o sită cu ochiuri fine într-o măsură de sticlă de 2 litri (nu curățați tigaia de prăjire), apoi îndepărtați grăsimea și rezervați. (Dacă utilizați un separator de grăsime, turnați sucurile de tigaie prin sită în separator și lăsați să stea până când grăsimea se ridică la vârf, 1 până la 2 minute. Turnați cu grijă sucurile de tigaie din separator într-o măsură de 2 litri și rezervați grăsimea rămasă în separator.) Dacă există mai puțin de 1/2 cană de grăsime rezervată, adăugați unt topit.
Adăugați suficient stoc de curcan la sucurile de tigaie pentru a totaliza 8 căni de lichid (2 litri). Așezați tigaia de prăjire pe 2 arzătoare, apoi adăugați 1 cană de stoc rămas și deglazați tigaia fierbând la foc mare, amestecând și răzuind bucăți maro, aproximativ 1 minut.
Se toarnă prin sită cu ochiuri fine în măsură de sticlă cu stoc.
Bateți împreună grăsimea rezervată și făina într-o cratiță grea de 4 litri și gătiți roux la foc moderat, amestecând, 5 minute.
Adăugați bulion fierbinte cu sucuri de tigaie într-un flux, amestecând constant pentru a preveni cocoloașele, apoi aduceți la fierbere, șoptind. Se amestecă orice suc de curcan acumulat pe platou și se fierbe sosul 1 minut. Se condimentează cu sare și piper.
Gravy poate fi îngroșat folosind amidon de porumb în loc de roux. Aruncați grăsimea din sucurile de tigaie. Se răcește 1 cană de stoc (neacoperit) sau se aduce la temperatura camerei. Se amestecă 1 cană de bulion în 1/2 cană plus 1 lingură de amidon de porumb într-un castron până se dizolvă amidonul de porumb.
Se toarnă 8 căni de stoc cu sucuri de tigaie (vezi rețeta de mai sus) plus picături de tigaie deglazate într-o cratiță grea de 4 litri și se încălzește la foc mare până la fierbinte. Se amestecă amestecul de amidon de porumb, apoi se adaugă la stocul fierbinte într-un flux, amestecând constant. Aduceți sosul la fiert, amestecând constant, apoi amestecați orice suc de curcan din platou și fierbeți sosul, amestecând, 1 minut. Se condimentează cu sare și piper.