Somon învelit cu praz
Nevoie de o curs principal fără gluten, fără lactate și pescatarian? Somonul învelit cu praz ar putea fi o rețetă remarcabilă de încercat. Această rețetă servește 4 și costă 8,39 USD pe porție. O porție conține 579 calorii, 45g de proteine, și 20g de grăsime. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Este adus la tine de retetele mele. Mergeți la magazin și ridicați spice de porumb, caviar de somon, piper și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Pentru a consuma fructele de ienupăr, puteți urma acest fel principal cu Tarte cu Gin Tonic ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. În general, această rețetă câștigă un scor spoonacular remarcabil de 89%. Încercați Prosciutto-praz învelit, Terină de pui și praz învelită cu Prosciutto, și Brunch de duminică: broaște înfășurate cu slănină într-o gaură plină de praz pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Tăiați vertical prin 1 strat exterior întreg din fiecare praz și trageți-l ușor.
Tăiați cel puțin 7 inci de pe vârful fiecărui praz. Clătiți straturile exterioare și blaturile.
Tăiați și aruncați capetele rădăcinii prazului. Împărțiți părțile albe de praz pe jumătate pe lungime și clătiți bine pentru a îndepărta murdăria dintre straturi. Legați fiecare jumătate de praz în centru cu o sfoară de bumbac.
Într - o tigaie de 5 până la 6 litri la foc mare, aduceți aproximativ 3 litri de apă la fierbere.
Adăugați straturi exterioare de praz și aproximativ 2/3 din vârfurile verzi (selectați cel mai proaspăt aspect). Gatiti doar pana se ofileste, aproximativ 30 de secunde; ridicați cu clești și scufundați în apă cu gheață. Aruncați blaturile rămase.
Adăugați jumătăți de praz legate în apă și fierbeți, neacoperite, până când sunt fragede când sunt străpunse, 5 până la 7 minute; ridicați cu o lingură cu fante și scufundați în apă cu gheață. Când se răcește, se scurge bine.
Adăugați cartofii în apă clocotită, acoperiți și fierbeți până se înmoaie când sunt străpunși, 20 până la 25 de minute.
Tăiați în felii groase de 1/2 inch.
Clătiți somonul și uscați-l.
Presărați fiecare bucată cu o boabe de ienupăr zdrobite, sare și piper.
Rupeți straturile exterioare de praz pe lungime în benzi de aproximativ 1/4 inch lățime. Pregătiți ambalaje și înfășurați somonul. Cruce două benzi praz. Desfaceți vârfurile de praz și așezați-le plat, suprapunându-se pentru a face un dreptunghi. Centrați un file de somon pe o bază de praz puțin mai lată decât lungimea peștelui. Îndoiți verdele de praz peste pește pentru a închide. Legați pachetul cu benzi de praz pentru a vă asigura. Repetați pentru a înfășura somonul rămas.
Trageți înapoi cornhusks; nu scoateți. Aruncați mătasea. Împingeți cojile la loc.
Pregătiți grătarul pentru gătit indirect. Dacă folosiți brichete de cărbune, movilați și aprindeți 60 de brichete pe grătarul de foc al unui grătar (20 până la 22 in. larg) cu capac; guri de aerisire deschise. Când brichetele sunt presărate cu cenușă cenușie, în 15 până la 25 de minute, împingeți cantități egale pe laturile opuse ale grătarului de foc.
Adăugați încă 5 Brichete la fiecare movilă de cărbuni (10 cărbuni).
Dacă utilizați un grătar pe gaz, acesta trebuie să fie echipat cu un control pentru a regla căldura în centrul grătarului. Pentru a încălzi grătarul, acoperiți și porniți înalt timp de aproximativ 10 minute. Opriți căldura în centrul grătarului, dar lăsați căldura pe părțile opuse la înălțime.
Puneți peștele în centrul grătarului, nu la foc direct.
Puneți feliile de cartofi și porumbul direct la foc. Dacă spațiul permite, puneți și jumătăți de praz direct la foc (în caz contrar, așezați-vă lângă pește). Acoperiți grătarul, deschideți orificiile de ventilație și gătiți 8 minute. Întoarceți legumele și gătiți până când sunt fierbinți și ușor rumenite, cu 4 până la 6 minute mai mult. Gatiti pestele pana cand un termometru introdus in partea cea mai groasa ajunge la 125, aproximativ 16 minute in total.
Transferați alimentele pe un platou pe măsură ce sunt gătite.
Stropiți ulei de alune peste pește, cartofi și porumb. Puneți caviarul de somon pe pește. Condimentează după gust cu sare și piper.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegeri excelente pentru somon. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Antica Chardonnay (Mountain Select) cu un rating de 4,5 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 29 de dolari pe sticlă.
![Antica Chardonnay (Munte Selectați)]()
Antica Chardonnay (Munte Selectați)
Chardonnay 2017 este vibrant și bogat cu arome ispititoare care duc la un miez ferm de arome de pere, mere și caise umbrite de stejar ușor condimentat. La gust, vinul oferă strat după strat de arome persistente. Vinul evidențiază puritatea varietală cu eleganță și prospețime pe gust.Chardonnay a fost cules de la viță de vie în vârstă de 4 până la 31 de ani din porțiuni selectate din nouă blocuri de viță de vie, care sunt plantate la o altitudine de 1.413-1.494 picioare. Selecția din acest an a cuprins 10 Clone Chardonnay—nouă Burgundian și aclamata selecție Heritage Weimer—care împreună creează complexitatea aromelor și aromelor pe care le căutăm pentru Chardonnay-ul nostru montan.