Somon cu sos Gravlax
Somonul cu sos Gravlax ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate și pescatarian are 562 calorii, 45g de proteine, și 39G de grăsime pe porție. Această rețetă servește 4. Pentru $5.63 pe portie, această rețetă acoperă 33% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Nu multor oameni le-a plăcut foarte mult acest fel de mâncare Scandinavă. Mergeți la magazin și ridicați file de somon tăiat în centru, sare, muștar și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma mierea, puteți urma acest fel principal cu Turtă Dulce Cu Miere ca desert. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este adus la tine de retetele mele. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 76%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Salmon Gravlax, Salmon Gravlax, și Cum se face Gravlax de somon.
Instrucțiuni
Într-un vas mic de sticlă sau oțel inoxidabil, amestecați muștarul și apa.
Lăsați să stea 10 minute.
Bateți maioneza, mierea, 1/8 linguriță sare și 1/8 linguriță mărar.
Încălziți broilerul. Frecați somonul pe ambele părți cu uleiul.
Puneți bucățile într-o tigaie pentru pui de carne sau pe o foaie de copt, cu pielea în jos, la aproximativ 2 inci distanță.
Se presară cu 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță mărar și piper. Fierbeți peștele până se rumenesc și abia gata (peștele ar trebui să fie încă translucid în centru), aproximativ 6 minute pentru un file gros de 1 inch.
Serviți somonul cu sosul alături.
Alternative de pește: pentru că merge atât de bine cu sosul, somonul este greu de învins pentru această rețetă. Cu toate acestea, alte fileuri groase, cum ar fi grupa, sturionul sau halibutul, pot fi înlocuite.
Sfat de testare-Bucătărie: dacă fierbeți sau prăjiți fileul de somon cu pielea și doriți să-l serviți fără piele, gătiți fileul cu pielea în jos și apoi glisați pur și simplu o spatulă mare între carnea gătită și piele și ridicați fileul. Este deosebit de ușor dacă nu ungeți pielea sau tigaia, astfel încât pielea să se lipească de tigaie. Tapetați tigaia cu folie de aluminiu pentru o curățare ușoară.
Recomandarea vinului: mararul și somonul sunt cele mai bune cu un vin aromat, cu multă aciditate. Încercați un Sauvignon blanc (cum ar fi Sancerre) sau chenin blanc (cum ar fi Vouvray) din Valea Loarei din Franța.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Somonul funcționează foarte bine cu Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Ai putea încerca Chardonnay de la A la Z. Recenzenților le place destul de mult cu un rating de 4,2 din 5 stele și un preț de aproximativ 15 dolari pe sticlă.
De la A La Z Chardonnay
Chardonnay 2010 de la A la Z se deschide cu arome de flori albe, mandarină, tei, gutui, piatră umedă și minerale care se dezvoltă în continuare în nucșoară, miere, măr verde cu note de ghimbir. Un atac încărcat cu minerale este luminos, îmbucurător și intens. Palatul Mijlociu nuanțat continuă cu arome care oglindesc și amplifică aromele. Finisajul este lung, curat, crocant și suculent, cu arome de caprifoi, citrice și piatră umedă. Acest vin exemplifică clasicul Oregon steely Chardonnay. 2010 a fost o epocă excepțională pentru vinurile albe din Oregon și acest vin sofisticat condus de terroir nu face excepție; luminos, acidulat și intens pe care îl va livra în următorii 5 ani.