Somon afumat și celeriac Dauphinoise
Somon afumat & celeriac Dauphinoise ar putea fi doar fără gluten și pescatarian rețeta pe care ai căutat-o. O porție conține 354 calorii, 16g de proteine, și 22g de grăsime. Pentru $2.41 pe portie, această rețetă acoperă 19% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. 109 persoane au fost impresionate de această rețetă. Această rețetă de la BBC Good Food necesită suc de lămâie, mărar, cartofi de copt și pachete g somon. Multor oameni le-a plăcut foarte mult acest fel principal. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 85%. Acest scor este super. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Somon Saucy, fenicul și cartofi gratin Dauphinoise, Tartar de țelină cu păstrăv afumat, și Eglefin afumat cu țelină și gratin de spanac.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la ventilator 180C / convențional 200C / gaz
Se toarnă sucul unei lămâi într-un castron mare. Tăiați țelina în bucăți de grosimea unei monede de 1, aruncându-le în sucul de lămâie pe măsură ce mergeți, apoi adăugați feliile de cartofi.
Într-un vas mare rezistent la cuptor, stratificați țelina și cartoful cu feliile de somon, presărând cu mâna mică de mărar tocat, 1 ceapă tocată și stropind puțină smântână peste fiecare strat. Condimentează cu puțină sare și mult piper în fiecare etapă. Ar trebui să aveți trei straturi de cartofi și țelină sandwich două de somon, ceapă și mărar. Finalizați cu crema rămasă.
Acoperiți vasul cu folie și așezați-l pe o tavă.
Coaceți timp de 45 de minute, apoi scoateți folia și coaceți încă 30-40 de minute până când clocotește și blatul este crocant și auriu. Testați dacă legumele sunt gătite introducând o frigăruie sau un cuțit mic pe care ar trebui să-l împingă cu ușurință. Dacă doriți, îl puteți bloca sub un grătar fierbinte pentru a obține stratul superior cu adevărat crocant. Se lasă să se răcească ușor, apoi se servește direct din vas cu o salată verde crocantă și puțin vin alb răcit.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegerile mele de top pentru somonul afumat. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay cu un rating de 4,4 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 12 dolari pe sticlă.
![Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay
Nozzole le Bruniche este o expresie elegantă și distinctivă a soiului Chardonnay, cu un buchet curat și parfumat de fructe albe și tropicale compensate de ușoare nuanțe de pâine prăjită. Pe cerul gurii, acesta arată un echilibru superb de maturitate a fructelor subliniată de o aciditate proaspătă și structura corpului mediu, cu o impresie de ansamblu de complexitate delicată. Acestea se repetă în finisajul curat, persistent, care se termină pe o notă subtilă prăjită.