Sferturi de pui cu lămâie și ierburi
Cartierele de pui cu lămâie și ierburi sunt un fără gluten felul principal. Pentru $2.32 pe portie, această rețetă acoperă 15% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 4 porții cu 591 calorii, 30g de proteine, și 45g de grăsime fiecare. Un amestec de zahăr, fulgi de piper, apă și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Pentru a consuma zahărul alb, puteți urma acest fel principal cu Biscuiți De Zahăr Rafinat Din Grâu Integral Fără Zahăr ca desert. Această rețetă de la Serious Eats are 58 de fani. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 46%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Sferturi De Pulpă De Pui Prăjită Cu Ierburi, Cartierele de pui ale Evei, și Sferturi De Pui La Grătar.
Instrucțiuni
Bateți împreună apă, sare și zahăr într-un recipient mare până când sarea și zahărul sunt dizolvate.
Tăiați 3-4 tăieturi până la os pe partea de piele a puiului. Scufundați sferturile de pui în saramură.
Așezați recipientul în frigider și saramură timp de 1 oră.
În timp ce puiul este sărat, puneți uleiul de măsline și pasta de usturoi într-o cratiță mică nereactivă la foc mediu. Când uleiul începe să baloneze în jurul usturoiului, scoateți-l de pe foc și lăsați-l să se răcească timp de 5 minute.
Bateți suc de lămâie, rozmarin, cimbru, oregano și ardei roșu. Condimentează cu sare și piper după gust.
Scoateți puiul din saramură, uscați-l cu prosoape de hârtie. Aprindeți un coș de fum plin cu cărbune. Când tot cărbunele este aprins și acoperit cu cenușă cenușie, turnați și aranjați cărbunii pe o parte a grătarului de cărbune. Setați grătarul de gătit la loc și lăsați să se preîncălzească timp de 5 minute. Curățați și ungeți grătarul.
Așezați puiul peste partea fierbinte a grătarului, cu pielea în jos. Gatiti pana cand pielea este rumenita si usor crocanta, aproximativ 5 minute.
Așezați scânduri peste partea fierbinte a grătarului până când încep să se încarce și să fumeze. Răsturnați scândurile și treceți la partea rece a grătarului și aranjați sferturile de pui deasupra scândurilor cu pielea în sus.
Periați puiul liberal cu unge. Acoperiți grătarul și gătiți până când puiul înregistrează 165 F când un termometru de citire instantanee este introdus în cea mai groasă parte a coapsei, cu 20 până la 30 de minute în plus.
Transferați puiul în platoul de servire și periați din nou cu unge.
Se lasă să se odihnească 5 minute, apoi se servește.