Salată de Quinoa și sparanghel cu vinetă Mimosa

Nevoie de o garnitură fără gluten, fără lactate și vegetariană? Salata de Quinoan și sparanghel cu vinaigretă Mimosa ar putea fi o rețetă excelentă de încercat. Această rețetă face 10 porții cu 191 calorii, 6g de proteine, și 11g de grăsime fiecare. Pentru $1.18 pe portie, această rețetă acoperă 15% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Dacă aveți sparanghel, frunze de coriandru, ouă și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 40 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 66%. Acest scor este destul de bun. Încercați Luni fără carne: mimoză de sparanghel cu vinetă de lămâie Meyer, Salată de Quinoa de orez sălbatic cu sparanghel + vinetă de lămâie-Turmeric, și Creație de gătit: salată de Quinoa cu sparanghel și migdale în vinetă balsamică pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Puneți ouăle într-o cratiță mică și acoperiți cu apă rece. Aduceți la fierbere, apoi acoperiți tigaia și scoateți-o de pe foc.
Lăsați ouăle să stea, acoperite, 15 minute, apoi scurgeți și transferați într-un castron cu apă cu gheață pentru a se răci complet.
Îndepărtați cojile și radeți fin ouăle cu un microplan sau găurile fine ale răzătoarei cutiei într-un castron mic. Pune deoparte.
Clătiți bine quinoa într-o sită mare cu ochiuri fine sub apă curentă rece. Puneți sita peste un castron și lăsați quinoa să se scurgă bine timp de cel puțin 5 minute. Aduceți 2 1/2 căni de apă la fiert cu 1/2 linguriță de sare (kosher sau fină) într-o cratiță de 3 litri.
Adăugați quinoa și fierbeți, acoperit, până când apa este absorbită și quinoa este fragedă, 16 până la 20 de minute.
Scoateți tigaia de pe foc și lăsați quinoa să stea, acoperită, 5 minute. Lingurați quinoa pe o foaie mare de copt cu margini, întinzând-o într-un singur strat și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.
Tăiați scallions în bucăți de 2 inci. Înjumătățiți fiecare bucată pe lungime, apoi feliați pe lungime în benzi subțiri (julienne).
Transferați într-un castron mare.
Folosind un cojitor de legume, curățați fâșii longitudinale din sparanghel, începând de la capătul de jos și adăugați la scallion. Odată ce nu mai puteți curăța felii de pe o tulpină, rupeți capătul gros (rezervându-l pentru o altă utilizare, cum ar fi supa) și adăugați Fâșia subțire rămasă în castron cu scallions.
Bateți împreună sucul de lămâie cu miere și 3/4 linguriță kosher (1/2 linguriță fină) sare până se omogenizează.
Adăugați ulei într-un flux constant, amestecând până se combină. Gustați și reglați condimentele, dacă doriți, apoi amestecați ouăle rase.
Transferați quinoa într-un alt castron mare și aruncați cu ierburi și 1/2 cană de vinaigretă sau după gust. Aruncați sparanghelul cu 3 linguri de vinetă și sare și piper după gust.
Puneți quinoa pe farfurii de salată și acoperiți cu o încurcătură de sparanghel și scallion.
Serviți vinaigreta rămasă pe lateral sau salvați, răcită, pentru o altă salată.
* Quinoa și ouăle pot fi gătite cu până la 1 zi înainte.
Se lasă să se răcească conform instrucțiunilor, apoi se răcește în recipiente separate.* Ierburile pot fi păstrate între prosoape ușor umezite în pungi de plastic resigilabile, cu 1 zi înainte.* Sparanghelul și scallionul pot fi tăiate pregătite și păstrate între prosoape ușor umezite în pungi de plastic resigilabile, cu 1 zi înainte.* Vinaigreta (fără ouă) poate fi făcută cu până la 3 ore înainte. Se amestecă oul ras chiar înainte de a îmbrăca salata.