Sage-filete de porc frecate cu unt de salvie
![Sage-filete de porc frecate cu unt de salvie](https://static.fooddiez.ro/media/images/recipe/255.webp?v=1708597674)
Filetele de porc frecate cu salvie cu unt de salvie ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție conține 304 calorii, 33g de proteine, și 18g de grăsime. Această rețetă servește 8 și costă 1,48 USD pe porție. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Mergeți la magazin și ridicați file de hamsii, pudră de usturoi, salvie și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma uleiul de măsline, puteți urma acest fel principal cu Parfait de banane, Granolan și iaurt sotate ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 59%. Acest scor este solid. Rețete similare sunt Cotlete de porc frecate cu salvie cu gust de piersică murată, Sage frecat cotlet de porc cu Slaw cald de mere, și Grătar de Ziua Mamei: filet de porc frecat cu portocale, salvie și usturoi.
Instrucțiuni
Se amestecă salvie uscată, zahăr brun, sare, praf de usturoi și piper și se masează în filete.
Lăsați să stea, acoperit, la temperatura camerei 25 până la 30 de minute.
Între timp, pregătiți un grătar cu gaz sau cărbune pentru un foc pe două niveluri (consultați "Configurați grătarul: grătar pe două niveluri", mai jos), cu o parte la foc mare și cealaltă la mediu (5 secunde cu testul manual).
Într-o cratiță mică la foc mediu-mic, gătiți untul, uleiul de măsline, Salvia proaspătă și usturoiul aproximativ 10 minute; se amestecă hamsia și se ia de pe foc.
Lăsați să stea 10 minute. Se strecoară untul și se menține cald.
Pulverizați filetele cu generozitate cu ulei. Aranjați pe un grătar de gătit curățat, uns la foc mare, diluantul de pescuit se termină departe de cea mai fierbinte parte a focului. Grătar neacoperit, întorcându-se ocazional, până se rumeneste pe toate părțile, aproximativ 5 minute în total. Mutați filetele la foc mediu (acoperiți dacă folosiți gaz) și grătiți, rotind ocazional, până când temperatura internă ajunge la 150 și centrul are o notă de roz rămasă (tăiată pentru a verifica). Timpul depinde de grosimea cărnii: filete subțiri (aproximativ 1 1/2 in. diametru) necesită 8 până la 10 minute; filete plinute (până la 2 1/2 in. diametru) poate avea nevoie de două ori mai mult.
Scoateți din grătar, cort cu folie și lăsați carnea de porc să se odihnească cu 10 minute înainte de a sculpta.
Tăiați felii subțiri, garnisiți cu crenguțe de salvie, dacă doriți, și serviți cu unt de salvie.
Configurați grătarul: grătar pe două niveluri
Pe cărbune: aprindeți 75 până la 85 de brichete într-un demaror de coș de fum (sau pe grătarul de combustibil); deschideți orificiile de ventilație ale grătarului. Când sunt acoperite cu cenușă, movilă pe o parte a grătarului într-o pantă. Lăsați cărbunii să ardă până când ating nivelul de căldură dorit.
Pe gaz: rotiți toate arzătoarele la înălțime, închideți capacul și încălziți timp de 15 minute. Dacă aveți trei sau mai multe arzătoare, lăsați două arzătoare adiacente la înălțime și rotiți arzătoarele rămase oriunde de la mediu la mic, în funcție de rețetă. Dacă aveți două arzătoare, lăsați un arzător la înălțime și porniți celălalt la mediu spre scăzut.
Vin recomandat: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Filetul de porc funcționează foarte bine cu Malbec, Pinot Noir și Sangiovese. Corpul ușor al lui Pinot noir este excelent pentru tăieturi slabe, sangiovese cu corp mediu completează sosurile cărnoase, tocanele și alte feluri de mâncare cu mai multe ingrediente și perechi tanice Malbec cu corp plin, cu tăieturi grase și grătar. Un vin pe care l-ați putea încerca este Alta Vista Classic Malbec. Are 5 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 13 dolari.
![Alta Vista Clasic Malbec]()
Alta Vista Clasic Malbec
Malbec clasic Alta Vista prezintă adevăratul caracter al soiului său de struguri. Proaspăt și intens, aromele și aromele acestui vin oferă o introducere excelentă în caracteristicile proaspete, de fructe și calitatea generală a vinurilor din Argentina. O parte din vin este maturat în stejar American timp de 6 luni, înainte de încă 3 luni în sticlă.Prezintă arome intense de prune, cireșe negre și condimente exotice, cu note de cafea și vanilie din butoaiele de stejar. Aromele de pe gust sunt proaspete, cu structură bună și taninuri moi, iar finisajul este plin și concentrat, cu note de condimente.Acest vin este destul de accesibil, distractiv și ușor de băut, perfect pentru consumul zilnic și pentru mâncare relaxată, casual, cum ar fi sandvișuri Panini, pizza și empanade de vită sau porc.