Risotto de șofran cu dovlecei de Butternut

Risotto de șofran cu dovlecei de Butternut este un fără gluten felul principal. Această rețetă servește 6. O porție conține 587 calorii, 18g de proteine, și 27G de grăsime. Pentru $ 2.64 pe portie, această rețetă acoperă 25% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mergeți la magazin și ridicați orez arborio, ulei de măsline, pancetta și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a utiliza până ulei de măsline ar putea urma acest curs principal cu Sauteed banane, Granolan și iaurt Parfait ca desert. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Această rețetă este tipică bucătăriei mediteraneene. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 35 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 56%. Acest scor este bun. Încercați Risotto de șofran cu dovlecei de Butternut, Risotto de dovleac cu aromă de chimen și șofran, și Risotto de Squash și șofran pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade.
Cojiți dovlecelul de butternut, îndepărtați semințele și tăiați-l în cuburi de 3/4 inci. Ar trebui să aveți aproximativ 6 căni.
Așezați dovlecelul pe o tigaie și aruncați-l cu uleiul de măsline, 1 linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper. Prăjiți timp de 25 până la 30 de minute, aruncând o dată, până când sunt foarte fragede. Pune deoparte.
Între timp, încălziți bulionul de pui într-o cratiță mică acoperită. Lăsați-l la foc mic să se fierbe.
Într-o oală cu fund greu sau cuptor olandez, topiți untul și sotați pancetta și șalotele la foc mediu-mic timp de 10 minute, până când șalotele sunt translucide, dar nu se rumenesc.
Adăugați orezul și amestecați pentru a acoperi boabele cu unt.
Adăugați vinul și gătiți timp de 2 minute.
Adăugați 2 linguri complete de stoc la orez plus șofranul, 1 linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper. Se amestecă și se fierbe până când stocul este absorbit, 5 până la 10 minute. Continuați să adăugați stocul, 2 oale la un moment dat, amestecând la fiecare câteva minute. De fiecare dată, gătiți până când amestecul pare puțin uscat, apoi adăugați mai mult stoc. Continuați până când orezul este gătit, dar încă al dente, aproximativ 30 de minute în total. De pe foc, adăugați cubulețele de dovlecei prăjite și parmezanul.
Se amestecă bine și se servește.