Pătrunjel Chimen Parathas
O porție conține 85 calorii, 1g de proteine, și 7g de grăsime. Această rețetă servește 16 și costă 19 cenți pe porție. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați sare, acompaniament: chutney de tamarind, ghee) și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 5 ore. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 19%. Acest scor nu este atât de minunat. Încercați Rădăcină de țelină prăjită cu chimen și pătrunjel, Salată de morcovi și sfeclă prăjită cu Feta, pătrunjel tras și vinetă de chimen, și Ingredientul Secret (pătrunjel): Spaghete cu Pesto de pătrunjel pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Se macină semințele de chimen cu sare într-o pulbere în râșniță.
Transferați într-un castron mare și amestecați făină, pătrunjel, apă și ulei și continuați să amestecați până se formează un aluat.
Întoarceți aluatul pe o suprafață de lucru și frământați până când este neted și elastic, aproximativ 5 minute. De mai multe ori în timpul frământării, ridicați aluatul și loviți-l de suprafața de lucru de 8 până la 10 ori pentru a relaxa aluatul. Acoperiți aluatul cu folie de plastic și lăsați să stea la temperatura camerei 1 oră.
Ușor grătar de ulei, apoi se încălzește la foc moderat până la cald, 10 până la 15 minute.
În timp ce grătarul se încălzește, împărțiți aluatul în 4 porții, apoi întindeți 1 porție pe o suprafață ușor făinată într-o rundă de 11 inci. Periați ușor rotund cu niște ghee și tăiați în sferturi, apoi, începând cu marginea rotunjită cea mai apropiată de dvs., pliați fiecare sfert în treimi pentru a forma un triunghi mai subțire (marginea inferioară va fi în continuare rotunjită). Repetați cu aluatul rămas pentru a forma un total de 16 triunghiuri subțiri.
Rulați mai întâi 1 triunghi pe o suprafață ușor făinată pentru a - l lărgi, apoi pentru a - l prelungi într-un triunghi de 9 pe 4 inci, stropind cu făină, după cum este necesar, pentru a preveni lipirea.
Transferați pe o foaie de copt și acoperiți cu o foaie de hârtie de ceară, apoi întindeți și acoperiți triunghiurile rămase în același mod, stratificându-le între foi de hârtie de ceară.
Gatiti parathas, 3 sau 4 la un moment dat, pe gratar pana cand partea inferioara se rumeneste in pete, 2 pana la 3 minute (parathas va umfla, apoi se va dezumfla). Întoarceți parathas și periați ușor cu ghee, apoi gătiți până când cealaltă parte a fiecăruia devine maro auriu în pete, 1 până la 2 minute. Întoarceți și periați încă o dată, apoi gătiți până când parathas sunt fierte, 1 până la 2 minute.
Transferați fiecare lot de parathas pe o foaie de folie ca rumenită și înfășurați ușor pentru a vă menține cald în timp ce gătiți parathas rămase.
Parathas sunt cele mai bune atunci când sunt proaspăt făcute, dar resturile pot fi învelite în folie și păstrate la temperatura camerei, apoi reîncălzite într-un cuptor de 350 F.