Pâine Plată Cu Rozmarin
O porție conține 914 calorii, 21g de proteine, și 57G de grăsime. Această rețetă servește 1. Pentru $2.86 pe portie, această rețetă acoperă 48% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Nu mulți oameni au făcut această rețetă, iar 2 ar spune că a ajuns la fața locului. Mergeți la magazin și ridicați sare de mare, sare de mare grosieră, cum ar fi fleur de sel, ace de rozmarin și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Este o opțiune bună dacă urmați un fără lactate și vegetarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 94%. Acest scor este excelent. Rețete similare includ Pâine plată dulce și sărată cu roșii uscate la soare și rozmarin, Friptură de fier balsamică și rozmarin la grătar, și Pâine Plată Cu Scorțișoară.
Instrucțiuni
În bolul mixerului de stand prevăzut cu atașament de tel, amestecați împreună făina de pâine, făina integrală de grâu și drojdia, apoi amestecați în sare de mare.
Bateți în apă, miere și 1/4 cană de ulei de măsline.
Atașați cârligul de aluat pentru a sta în mixer și amestecați la nivel scăzut (#2 pe ajutorul pentru bucătărie) până când aluatul începe să se îndepărteze de părțile laterale ale bolului, aproximativ 3 minute. (Aluatul trebuie să fie foarte lipicios la atingere și nu trebuie să se îndepărteze complet de castron. Cu toate acestea, dacă aluatul nu se îndepărtează deloc, bateți treptat până la 1/4 cană de făină suplimentară.)
Folosind ulei vegetal sau spray antiaderent cu ulei vegetal, ulei ușor bol de 3 litri sau mai mare (sau recipient pentru creșterea aluatului).
Transferați aluatul în castron și ungeți ușor sau pulverizați deasupra aluatului. Folosind bandă, marcați în afara bolului până la aproximativ dublul înălțimii curente a aluatului. Acoperiți bine vasul cu folie de plastic și lăsați aluatul să crească într-un loc cald (75 buc.F până la 80 buc. F, Vezi notele bucătarului) 30 de minute. Folosind mâinile unse, transferați aluatul pe suprafața de lucru ușor unsă. Întindeți ușor fundul aluatului și pliați până la centru, apoi repetați cu partea stângă, partea dreaptă și partea superioară. Pachetul rotund de aluat se transferă apoi în castron, cu partea netedă în sus și ușor cu ulei sau spray deasupra aluatului. Acoperiți bine vasul cu folie de plastic.
Lăsați aluatul să crească până la dublarea dimensiunii și depresiunea se menține atunci când este apăsat ușor cu vârful degetului, aproximativ 30 de minute până la 1 oră.
Periați foaia de copt grea cu 2 lingurițe de ulei de măsline.
Transferați aluatul pe foaie și, folosind vârful degetelor, apăsați foarte ușor în dreptunghi de 12 pe 5 pe 1/2 inch.
Ungeți partea superioară a aluatului cu restul de 2 lingurițe de ulei de măsline.
Acoperiți ușor foaia de folie de plastic cu ulei vegetal sau spray antiaderent cu ulei vegetal. Acoperiți aluatul cu folie de plastic unsă și lăsați să crească la loc cald până când dimensiunea și depresiunea se dublează foarte încet când este apăsat ușor cu vârful degetului, aproximativ 1 oră.
În timp ce aluatul crește, poziționați raftul lângă fundul cuptorului și deasupra cu piatră de copt sau foaie de copt grea. Setați tava din fontă căptușită cu folie de aluminiu sau tava de copt cu margini grele pe podeaua cuptorului și preîncălziți cuptorul la 475 F pentru 1 oră.
Folosind vârful degetelor, aluat adânc adânc peste tot.
Se presară rozmarin, sare grosieră și piper. Transferați rapid foaia de copt pe piatra de copt fierbinte (vezi notele bucătarului) și adăugați 1/2 cană cuburi de gheață la tigaie dedesubt.
Coaceți pâinea, tigaia rotativă la 180 de grade la jumătatea drumului, până când partea de sus este maro aurie și frigăruia introdusă în centru iese curată (termometrul cu citire instantanee introdus în centru va înregistra aproximativ 210 km f), 12 până la 15 minute.
Transferați pâinea de pe foaia de copt în raft pentru a se răci complet.
Se servește cald sau la temperatura camerei.
* Aluatul se ridică cel mai bine în jurul valorii de 75 de ani până la 80 de ani.dacă casa dvs. este pe partea rece, puteți seta un recipient cu apă de la robinet foarte fierbinte lângă aluatul în creștere și acoperiți aluatul și apa fierbinte cu un recipient sau castron mare de plastic—va trebui să reîncălziți apa la fiecare 30 până la 40 de minute. Alternativ, puteți așeza aluatul (și recipientul mic cu apă foarte fierbinte) într-un cuptor cu microunde (nu este pornit) sau într-un cuptor standard fără lumină pilot, dar cu lumina cuptorului aprinsă pentru a oferi căldură blândă. •Dacă doriți să faceți această pâine pe o perioadă de 2 zile, o puteți refrigera peste noapte după prima creștere. Odată ce și-a dublat dimensiunea (prima creștere), apăsați ușor aluatul în vas, apoi transferați-l într-o pungă de congelator mare, re-sigilabilă, care a fost acoperită cu ulei vegetal sau spray antiaderent cu ulei vegetal. Lăsați un capăt mic al pungii desigilat pentru a permite evacuarea gazului în timpul fermentației și refrigerați aluatul peste noapte. A doua zi, aduceți aluatul la temperatura camerei cu cel puțin 1 oră înainte de a modela și coace pâinea.* Pentru o textură adecvată, este important ca pâinea să primească o explozie de căldură imediat ce intră în cuptor. Din acest motiv, cuptorul trebuie preîncălzit timp de o oră întreagă și este important să nu lăsați prea multă căldură să scape atunci când puneți pâinea. Când transferați aluatul în cuptor pentru a coace, asigurați-vă că închideți rapid ușa.
Făină: 100% Apă: 70,6% Drojdie: 0,81% Sare: 1,8% Ulei: 1,1%