Pâine Greacă De Paște (Lambropsomo)
Pâinea grecească de Paște (Lambropsomo) ar putea fi doar pâinea pe care o căutați. Această rețetă face 12 porții cu 357 calorii, 11g de proteine, și 13g de grăsime fiecare. Pentru 51 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 13% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Paștele. Mergeți la magazin și ridicați drojdie activă, ienibahar, făină și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face din nou. Această rețetă este tipică bucătăriei mediteraneene. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 38%. Acest scor este destul de rău. Încercați Pâine Greacă De Paște, Pâine Greacă De Paște, și Pâine greacă de Paște-Tsoureki pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-o tigaie mică, zdrobiți ușor semințele de anason și ienibaharul cu o lingură de lemn.
Adăugați 1/4 cană de apă și aduceți la fierbere la foc mare.
Se ia de pe foc și se lasă să se absoarbă 15 până la 30 de minute, apoi se toarnă printr-o strecurătoare fină de sârmă; rezervați lichid și aruncați condimentele.
Într-o altă tigaie mică la foc mediu-mic, combinați untul, laptele și sarea.
Se încălzește doar până se încălzește (110; untul nu trebuie să se topească complet). Se amestecă zahărul. Temperatura poate continua să crească chiar și în afara căldurii; dacă se încălzește prea mult, lăsați să se răcească înainte de a adăuga amestecul de drojdie.
În partea de jos a unui castron mare, combinați drojdia și 1/4 cană caldă (11
apă; se lasă să stea până se dizolvă drojdia, aproximativ 5 minute.
Rezervați 1 lingură de ouă bătute; acoperiți și răciți.
Adăugați ouăle bătute rămase, apa infuzată cu condimente și amestecul de unt în amestecul de drojdie; amestecați până se amestecă bine. Se amestecă 2 căni de făină. Cu o mână electrică grea sau un mixer în picioare la viteză medie, bateți până când aluatul este întins, 6 până la 10 minute, răzuindu-l în jos dacă se ridică în sus.
Dacă utilizați un mixer greu cu un cârlig de aluat, bateți în 2 1/4 mai multe căni făină la viteză mică până când se amestecă bine. Apoi bateți la viteză medie, adăugând treptat suficient din restul de 3/4 cană de făină necesară, până când aluatul este neted și nu mai este lipicios, 6 până la 10 minute.
Dacă frământați manual, cu o lingură de lemn, amestecați încă 2 1/4 căni de făină până se amestecă. Placa de praf generos cu o parte din restul de 3/4 cană de făină. Răzuiți aluatul pe tablă și frământați, adăugând suficient din făina rămasă necesară pentru a preveni lipirea, până când aluatul este neted și nu mai este lipicios, 10 până la 15 minute. Întoarceți aluatul în castron.
Acoperiți vasul cu folie de plastic și lăsați aluatul să crească la cald (70 până la 8
se pune până se dublează, 1 1/2 până la 2 ore.
Preîncălziți cuptorul la 350 (325 pentru căldură prin convecție). Puneți aluatul în jos și frământați scurt pe o placă ușor făinată pentru a elibera aerul. Formați-vă într-o rundă netedă și așezați-o într-o tigaie cu brânză de 10 inci cu unt, cu jantă detașabilă de cel puțin 2 inci înălțime; apăsați ușor aluatul pentru a umple tigaia. Setați 1 ou fiert tare în centru și 4 ouă în jurul marginii, în punctele unei cruci. Acoperiți ușor tigaia cu folie de plastic și lăsați să se ridice la cald (70 până la 8
plasați doar până aproape dublat, 35 până la 50 de minute.
Ungeți pâinea cu ou bătut rezervat și presărați uniform cu semințe de susan.
Coaceți până când pâinea este rumenită bogat și o frigăruie de lemn introdusă în centru iese curată, aproximativ 45 de minute.
Lăsați să se răcească pe un raft aproximativ 10 minute, apoi rulați un cuțit în jurul jantei pan și scoateți; scoateți fundul pan.
Lăsați pâinea să se răcească pe raft cel puțin 30 de minute.
Tăiați în pene pentru a servi.
Vin recomandat: Agiorgitiko, Assyrtiko, Moschofilero
Agiorgitiko, Assyrtiko și Moschofilero sunt alegeri excelente pentru Greacă. Dacă vă simțiți ca merge greacă cu mâncarea grecească, assyrtiko și moschofilero sunt ambele vinuri albe minunate pentru a asocia cu pui, fructe de mare, etc. Agiorgitiko este un roșu corpolent potrivit pentru carne prăjită și miel. Un vin pe care îl puteți încerca este Skouras Saint George Agiorgitiko. Are 4,1 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 18 dolari.
![Skouras Sfântul Gheorghe Agiorgitiko]()
Skouras Sfântul Gheorghe Agiorgitiko
Ripe fructe de zmeură și prune damson se amestecă pe palat cu indicii de vanilie și nucșoară.Această mulțime-pleaser este un meci mare pentru carne de porc prăjită. Vă rugăm să serviți cu o ușoară răcire.