Pui Stil Florentin
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați stilul Florentin de pui. Pentru $4.12 pe portie, această rețetă acoperă 39% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. O porție conține 623 calorii, 31g de proteine, și 42G de grăsime. 38 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. De la preparare până la farfurie, această rețetă durează în jur 30 minute. Un amestec de vin, sare și piper, spanac cu frunze tăiate și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este adus la tine de Foodnetwork. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 90%, ceea ce este minunat. Încearcă Pui Stil Florentin, Fripturi La Grătar În Stil Florentin, și Stracotto alla fiorentina (tocană de vită în stil florentin) pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
Presărați puiul cu sare și piper. Dragați puiul în făină pentru a acoperi ușor. Scuturați orice exces de făină. Topiți 2 linguri de unt într-o tigaie mare grea la foc mediu.
Adăugați puiul și gătiți până se rumenesc, aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
Transferați puiul pe o farfurie și cort cu folie pentru a-l menține cald.
Topiți 2 linguri de unt în aceeași tigaie la foc mediu.
Adăugați șalotele și usturoiul și sotati până când șalotele sunt translucide, amestecând pentru a răzui orice bucăți rumenite de pe fundul tigaiei, aproximativ 1 minut.
Adăugați vinul. Creșteți căldura la mediu-mare și fierbeți până când lichidul este redus la jumătate, aproximativ 3 minute.
Adăugați smântâna și fierbeți până când sosul se reduce la jumătate, amestecând des, aproximativ 3 minute. Se amestecă pătrunjelul. Condimentează sosul, după gust, cu sare și piper.
Adăugați puiul și orice sucuri acumulate în sos și întoarceți puiul pentru a acoperi sosul.
Între timp, topiți restul de 2 linguri de unt într-o altă tigaie mare la foc mediu.
Se adaugă spanacul și se sotează până se încălzește. Condimentează spanacul, după gust, cu sare și piper. Aranjați spanacul peste un platou.
Așezați puiul deasupra spanacului.
Se toarnă sosul și se servește.