Pui la grătar cu lămâie, usturoi și Oregano
Puiul la grătar cu lămâie, usturoi și Oregano ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă servește 16 și costă 99 de cenți pe porție. Îți urmărești silueta? Acest fără gluten, fără lactate și rețetă primară are 352 calorii, 31g de proteine, și 24g de grăsime pe porție. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Al Patrulea Iulie va fi și mai special cu această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați piper, oregano, usturoi și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma lămâile, puteți urma acest fel principal cu Pepene verde, limonadă și gheață de afine ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 43%. Acest scor este solid. Încercați Pui la grătar cu vinetă prăjită cu usturoi-Oregano și cartofi la grătar, Pui la grătar cu lămâie și Oregano, și Pui la grătar cu lămâie și Oregano pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Bateți împreună sucul de lămâie, oregano, usturoiul, 1/2 lingură de sare și 1/2 linguriță de piper într-un castron mare și adăugați ulei într-un flux lent, șoptind.
Aruncați excesul de grăsime din pui și condimentați cu restul de 1 1/2 linguri sare și 1 1/2 lingurițe piper.
Deschideți orificiile de ventilație pe fundul grătarului și pe capac. Aprindeți un coș de fum mare de brichete de cărbune (80 până la 10
și turnați-le uniform pe 1 parte a raftului inferior (veți avea un strat dublu sau triplu de brichete).
Când cărbunele devine alb cenușiu (15 până la 20 de minute) și vă puteți ține mâna la 5 inci deasupra raftului timp de 3 până la 4 secunde, prăjiți pulpele de pui în 3 loturi pe grătar ușor uleiat peste cărbuni, neacoperite, întorcându-se o dată, până când se rumenesc bine, 6 până la 8 minute în total, apoi transferați ca gătit într-o tavă.
Puneți toate picioarele rumenite pe partea laterală a grătarului, fără cărbuni dedesubt și gătiți, acoperite cu capac, întorcându-se ocazional, până când sunt fierte (carnea nu va mai fi roz când este tăiată lângă îmbinare), cu 15 până la 25 de minute în plus.
Transferați picioarele în castron cu pansament cu lămâie și întoarceți-le la strat, apoi transferați-le pe un platou de servire și păstrați-le calde, acoperite lejer cu folie, în timp ce gătiți sânii.
Adăugați 15 Brichete uniform pe cărbuni și așteptați până când se aprind, aproximativ 5 minute. (Nu vor fi încă albe cenușii, dar vor degaja suficientă căldură cu alte brichete pentru a menține temperatura corectă de gătit.)
Se prăjește pieptul de pui, începând cu părțile pielii în jos, în 2 loturi pe raft peste cărbuni, neacoperite, întorcându-se o dată, până se rumenesc bine, 6 până la 8 minute în total, apoi se transferă ca fierte în tavă.
Puneți toate piepturile de pui rumenite pe partea grătarului, fără cărbuni dedesubt și gătiți, acoperite cu capac, întorcându-se ocazional, până când sunt fierte (carnea de lângă licitație, când este deschisă ușor, va fi umedă, dar nu mai este roz), cu 12 până la 15 minute mai mult.
Transferați sânii în castron cu pansament cu lămâie și întoarceți-vă la strat, apoi transferați pe platou cu picioarele.
Grătiți feliile de lămâie pe grătar peste cărbuni, neacoperite, până când apar urme de grătar, aproximativ 3 minute pe fiecare parte și transferați-le pe platou cu pui.
Preîncălziți toate arzătoarele la mare, apoi reglați căldura la moderat mare. Opriți 1 arzător și aranjați picioarele de pui pe raftul ușor uns deasupra acestuia. Gatiti, acoperit cu capac, intoarcand picioarele o data, pana cand sunt fierte, aproximativ 40 de minute in total.
Transferați picioarele în castron cu pansament cu lămâie și întoarceți-le la strat, apoi transferați-le pe un platou de servire și păstrați-le calde, acoperite lejer cu folie, în timp ce gătiți sânii.
Gatiti pieptul de pui pe raft deasupra arzatorului aprins, acoperit cu capac, intorcandu-se o data, pana cand tocmai a fost fiert (carnea de langa fraged, cand este deschisa usor, va fi umeda, dar nu mai este roz), aproximativ 30 de minute in total.
Transferați sânii în castron cu pansament cu lămâie și întoarceți-vă la strat, apoi transferați pe platou cu picioarele.
Puneți felii de lămâie pe grătar peste flăcări, neacoperite, până când apar urme de grătar, aproximativ 3 minute pe fiecare parte și transferați-le pe platou cu pui.
* Dacă nu puteți face grătar, puiul poate fi prăjit, cu pielea în sus, în 2 tigăi de copt puțin adânci în treimile superioare și inferioare ale unui cuptor de 500 de metri f, schimbând poziția tigăilor la jumătatea coacerii, până când pielea este crocantă și puiul este gătit, aproximativ 40 de minute în total. Feliile de lămâie pot fi la grătar într-o tigaie cu grătar bine condimentată.