Pui Cajun și cârnați Jambalaya
Reteta Cajun pui și cârnați Jambalaya ar putea satisface pofta creol în aproximativ 1 oră și 35 de minute. Acest curs principal are 671 calorii, 36g de proteine, și 36g de grăsime per portie. Această rețetă servește 12 și costă 1,96 USD pe porție. Mergeți la magazin și ridicați frunze de busuioc, cârnați ușori de porc, frunze de pătrunjel proaspăt cret și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a utiliza până orez ai putea urma acest curs principal cu Budinca De Orez ca desert. 29 de persoane au făcut această rețetă și ar face din nou. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și fără lactate dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 63%. Acest scor este bun. Încercați Pui Cajun și cârnați Jambalaya, Cuptor la cuptor Cajun pui și cârnați Jambalaya, și Paste Cajun Jambalaya: un fel de mâncare gustoasă și distractivă cu cârnați pentru rețete similare.
Instrucțiuni
* Nota lui Cook: această rețetă a fost redusă de la versiunea sa originală, astfel încât să poată fi făcută mai ușor.
Cel mai important lucru este să folosiți echipamentul potrivit și aș sugera următoarele: un cuptor olandez din fontă de 2 galoane, o sobă cu gaz mare BTU și o lingură mare de bucătar din oțel inoxidabil.
Folosiți foc mare pentru a preîncălzi cuptorul olandez și adăugați cârnații. Folosind o lingură de bucătar sau o lingură mare, mutați constant cârnații din fundul oalei. Aveți grijă să nu ardeți carnea. (În mod normal, folosesc cârnații lui Manda, deoarece are puțină grăsime, totuși, în acest moment, poate doriți să scurgeți tot excesul de grăsime pentru a reduce conținutul de grăsime din vas.)
Adăugați carnea coapsei și rumeniți puiul pe toate părțile. Folosiți din nou lingura pentru a răzui carnea de la lipirea și arderea pe fundul vasului. Rumenirea cârnaților și a cărnii de pui ar trebui să dureze 20 de minute. Aveți grijă să nu gătiți prea mult carnea coapsei până la punctul în care se sfărâmă.
Coborâți focul la mediu și adăugați ceapa și usturoiul; se sotează aproximativ 15 minute sau până când ceapa este foarte șchiopătată și "limpede". Răsturnați fundul vasului pentru a elimina toate "graton". Aici jambalaya își obține culoarea și gustul maro distinct.
Adăugați tasso, cimbru, busuioc și piper alb-negru. Se fierbe la foc mic timp de 10 minute. Acest lucru va oferi condimentelor timp pentru a-și elibera uleiurile și aromele.
În acest moment, concentratul jambalaya poate fi transferat în recipiente mai mici, răcit la temperatura camerei, acoperit și refrigerat pentru utilizare ulterioară. (Aceasta este ceea ce facem comercial; permite condimentelor să se căsătorească.)
Când sunteți gata să gătiți jambalaya, adăugați stocul în concentrat și aduceți la fierbere.
Adăugați orezul, reduceți focul la mediu și rupeți ușor orezul. Folosind paleta din oțel inoxidabil, continuați să vă asigurați că orezul nu se lipeste de fundul oalei; acest lucru este foarte important!
După aproximativ 5 minute, pliați pătrunjelul. Continuați să răzuiți oala pentru a vă asigura că nici o orez nu se lipeste de fund. Când jambalaya revine la fierbere, reduceți căldura la cea mai mică setare posibilă și fierbeți, acoperit, timp de cel puțin 25 de minute. Nu scoateți capacul în timp ce orezul este aburit.
Dacă cârnații marca Manda nu sunt disponibili, orice cârnați afumați slabi pot fi înlocuiți. Este posibil să trebuiască să îndepărtați excesul de grăsime din oală după prăjirea unui cârnat necunoscut.
Pentru o jambalaya mai bogată, înlocuiți stocul de curcan pentru stocul de pui solicitat mai sus.
Dacă nu sunt disponibile stocuri, atunci se poate folosi baza de supă de pui. Aveți grijă cu condimentele, deoarece bazele sunt de obicei pline de sare.
Jambalaya este cel mai bun atunci când este servit direct din oala din fontă. În timp ce orezul este aburit, cârnații și carnea vor avea tendința de a pluti la suprafața jambalaya. Prin urmare, după ce orezul s-a aburit timp de 25 de minute, folosiți paleta pentru a plia ușor carnea și condimentele în orezul fiert. Acest lucru trebuie făcut doar o dată sau de două ori, orezul va pierde multă căldură și orezul se va despărți.
De asemenea, rețineți că nu adaug sare la jambalaya mea. Acest lucru se datorează faptului că îmi place să folosesc ierburi, tasso și condimente pentru a satisface nevoia de sare. Aș sugera să aveți masa setată cu agitatoare de sare și o selecție de sosuri de ardei iute.
Vin recomandat: Albarino, Vin Roz, Sauvignon Blanc
Albarino, vin de la Rosa si Sauvignon Blanc sunt alegerile mele de top pentru Cajun. Aceste vinuri cu conținut scăzut de tanin, cu alcool mai mic, vor completa căldura în mâncărurile picante Cajun, în loc să vă facă gura să ardă mai mult. Don Olegario Albarino cu un rating de 4.5 din 5 stele pare a fi un meci bun. Costă aproximativ 19 dolari pe sticlă.
![Don Olegario Albarino]()
Don Olegario Albarino
Don Olegario Albari este o expresie prin excelență a acestui soi elegant, aromat, care prezintă arome și arome strălucitoare de citrice, grapefruit și fructe albe, cu note florale seducătoare subliniate de o aciditate proaspătă, vibrantă. Finisajul este lung și viu, terminând cu o notă clară de coajă de lămâie.