Pastitsio
Pastitsio ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție conține 711 calorii, 34G de proteine, și 41G de grăsime. Această rețetă servește 8 și costă 2,61 USD pe porție. Un amestec de conserve de roșii, brânză kasseri, ouă și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Pentru a folosi scorțișoara măcinată, puteți urma acest fel principal cu Răsuciri De Scorțișoară ca desert. 1 persoană a considerat că această rețetă este gustoasă și satisfăcătoare. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 50%, care este solid. Rețete similare includ Pastitsio, Pastitsio, și Pastitsio.
Instrucțiuni
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
Pentru sos, încălziți uleiul de măsline la foc mediu-mare într-o oală mare.
Se adaugă ceapa și se sotează 5 minute.
Adăugați carnea de vită și mielul și sotati la foc mediu timp de 8 până la 10 minute, până când nu mai este roz, sfărâmându-l cu spatele lingurii de lemn.
Scurgeți orice exces de lichid, adăugați vinul și gătiți încă 2 minute.
Adăugați usturoiul, scorțișoara, oregano, cimbru și cayenne și continuați să gătiți la foc mediu timp de 5 minute.
Adăugați roșiile, 2 lingurițe de sare și 1 linguriță de piper și fierbeți, amestecând ocazional, timp de 40 până la 45 de minute. Pune deoparte.
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F.
Pentru bechamel, încălziți laptele și smântâna împreună într-o cratiță mică la foc mediu-mic până la fierbere. Într-o cratiță medie, topiți untul.
Adăugați făina și gătiți la foc mediu, amestecând constant timp de 2 minute.
Se toarnă amestecul cald de lapte și smântână în amestecul de unt și făină, amestecând constant. Continuați să gătiți, amestecând ocazional, la foc mediu timp de 5 până la 7 minute, până când este neted și gros.
Adăugați nucșoara, 1 linguriță de sare și 1 linguriță de piper. Se amestecă 3/4 cană de parmezan, 1/2 cană de sos de roșii și carne și se lasă să se răcească timp de 10 minute. Se amestecă ouăle și iaurtul și se lasă deoparte.
Între timp, gătiți pastele într-o oală mare cu apă clocotită până când sunt al dente. Nu gătiți prea mult, deoarece pastele vor fi coapte ulterior.
Se scurge și se lasă deoparte.
Adăugați pastele în sosul de carne și roșii și turnați amestecul într-un vas de copt.
Întindeți bechamelul uniform pentru a acoperi pastele și presărați cu restul de 3/4 cană de parmezan.
Coaceți timp de 1 oră, până se rumenesc și se fierbe. Se lasă deoparte 10 minute și se servește fierbinte.