Paella cu iepure și anghinare
Rețeta Paella cu iepure și anghinare ar putea satisface pofta ta Europeană în jur 2 ore. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și fără lactate are 798 calorii, 53G de proteine, și 21g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 6 și costă 5,31 USD pe porție. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Un amestec de anghinare, orez, iepure și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Pentru a consuma uleiul de măsline, puteți urma acest fel principal cu Parfait de banane, Granolan și iaurt sotate ca desert. Funcționează bine ca fel principal. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 84%. Acest scor este grozav. Rețete similare sunt Tigaie paella Mixta (Paella cu fructe de mare și carne), Paella de crustacee (Paella de Marisco) din ' Spania, și Paella în stil cubanez: Paella Cubana.
Instrucțiuni
Strângeți sucul din 1 jumătate de lămâie într-un castron cu apă rece, rezervând jumătatea rămasă. Ținând tulpina atașată, tăiați partea superioară de 2 inci de 1 anghinare întreagă. Îndoiți frunzele exterioare până când se desprind aproape de bază și aruncați mai multe straturi de frunze în același mod până când frunzele expuse sunt de culoare verde pal în partea de sus și galbene la bază.
Tăiați părțile fibroase de culoare verde închis de la bază și laturi cu un cuțit ascuțit, apoi frecați suprafețele tăiate cu jumătate de lămâie rezervată.
Tăiați 1/4 inch de la capătul tulpinii și tăiați părțile laterale ale tulpinii până la miezul interior palid (nu vă faceți griji dacă carnea rămasă este foarte subțire), apoi tăiați anghinarea pe lungime în 8 pene și tăiați sufocarea.
Frecați suprafețele tăiate cu jumătate de lămâie rezervată și aruncați bucăți de anghinare în apă acidulată. Tăiați anghinarea rămasă în același mod.
Tăiați un X superficial în partea de jos a fiecărei roșii cu un cuțit ascuțit și blanch într-o cratiță de 3 litri de apă clocotită 10 secunde.
Transferați roșiile cu o lingură cu fante într-un castron cu gheață și apă rece pentru a se răci. Se curăță roșiile, apoi se aruncă semințele și se toacă mărunt.
Pregătiți grătarul pentru gătit la foc direct cu cărbune mediu-fierbinte (căldură medie-mare pentru gaz); vezi procedura de grătar
Scurgeți anghinarea și uscați-o între prosoape de hârtie.
Se usucă iepurele și se presară cu 1 linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper.
Încălziți uleiul în tigaie paella pe grătar, acoperit cu capac pentru grătar, până când uleiul este fierbinte, dar nu fumează. Folosind suporturi pentru oală, rotiți uleiul în tigaie pentru a-l distribui uniform, apoi îndepărtați bine capacul și iepurele maro pe toate părțile, rotind, aproximativ 8 minute în total.
Mutați bucățile de iepure rumenite pe marginea exterioară a tigaiei pentru a încetini gătitul în timp ce anghinarea și ardeiul gras gătesc.
Adăugați anghinare și ardei gras în centrul tigaiei și gătiți, amestecând și întorcând frecvent anghinarea, până când anghinarea se rumeneste, aproximativ 4 minute. (Întoarceți bucățile de iepure ocazional în timp ce gătiți anghinare și ardei gras pentru a preveni arderea.)
Adăugați roșiile, usturoiul și restul de linguriță de sare și gătiți, amestecând, până când amestecul se îngroașă, aproximativ 6 minute.
Presărați amestecul cu boia de ardei și lăsați să gătească, netulburat, 1 minut, apoi aduceți iepurele din părțile laterale ale tigaiei și amestecați în amestecul de roșii.
Se amestecă în stoc și șofran.
Creșteți căldura la mare alimentând cărbunele, apoi acoperiți paella cu capacul grătarului.
Aduceți amestecul la fierbere, apoi presărați orezul uniform în jurul tigaiei, evitând bucățile de iepure. Cu o lingură de lemn, agitați ușor amestecul pentru a vă asigura că orezul este distribuit uniform și că toate boabele de orez sunt scufundate. (Nu amestecați din nou.)
Gatiti, neacoperit, tigaie rotativă un sfert de tură la fiecare 5 minute, până când tot lichidul este absorbit și fiecare bob de orez este distinct și doar fraged (similar cu al dente), 20 până la 25 de minute. (Dacă tot lichidul s-a evaporat și orezul încă nu este fraged, presărați apă călduță, câte o lingură, peste orez acolo unde este necesar și gătiți încă 1 până la 2 minute.)
Scoateți cu grijă tigaia de pe grătar, apoi acoperiți cu un prosop de bucătărie curat și lăsați să stea 5 minute înainte de servire.
Urmați instrucțiunile de mai sus, începând cu căldura ridicată. După ce orezul a gătit timp de 10 minute, reduceți focul la mediu și, continuând să întoarceți tigaia un sfert de tură la fiecare 5 minute, gătiți până când tot lichidul este absorbit și fiecare bob de orez este distinct și doar fraged (similar cu al dente), cu 10 până la 15 minute mai mult. (Dacă tot lichidul s-a evaporat și orezul încă nu este fraged, presărați apă călduță, câte o lingură, peste orez acolo unde este necesar și gătiți încă 1 până la 2 minute.)
Scoateți cu grijă tigaia de pe grătar, apoi acoperiți cu un prosop de bucătărie curat și lăsați să stea 5 minute înainte de servire.
* Disponibil la magazinele de produse alimentare de specialitate și tienda.com.
* Dacă tigaia dvs. de paella nu are mânere rezistente la căldură, înfășurați o grosime dublă de folie în jurul mânerelor înainte de a pune tigaia pe grătar.* Am obținut cele mai bune rezultate folosind bomba spaniolă sau orez American CalRiso, dar am avut și rezultate bune cu Carnaroli italieni și orez sushi japonez. Nu utilizați soiuri cu bob lung sau prefiert, care nu absorb la fel de mult lichid ca orezul cu bob scurt sau mediu.* Dacă nu puteți face grătar în aer liber, paella poate fi gătită și pe plită. Urmați procedura pentru grătarul cu gaz de mai sus, păstrând tigaia paella descoperită în orice moment în timpul gătitului, rumenind iepurele la foc mare, apoi reducând căldura la mediu-mare odată ce se adaugă stoc. Fierbeți paella până când tot lichidul s-a evaporat și orezul este distinct și doar fraged (similar cu al dente), 15 până la 20 de minute. (Dacă tot lichidul s-a evaporat și orezul încă nu este fraged, presărați apă călduță, câte o lingură, peste orez acolo unde este necesar și gătiți încă 1 până la 2 minute.)