Orez Basmati cu șofran (Zaffrani Pulao)

Orez Basmati cu șofran (Zaffrani Pulao)
Orezul Basmati cu șofran (Zaffrani Pulao) ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 4G de proteine, 8g de grăsime, și un total de 226 calorii. Această rețetă servește 6. Pentru 60 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 7% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 51 de minute. Un amestec de semințe de chimen, orez obișnuit, fire de șofran și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegan dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 38%. Acest scor este destul de rău. Încercați Orez Basmati și pilaf de mazăre (Mazăre Pulao), Orez Basmati Cu Șofran, și Orez Basmati Cu Șofran pentru rețete similare.

Instrucțiuni

1
Așezați orezul într-un castron mediu; adăugați suficientă apă rece pentru a acoperi orezul. Frecați ușor orezul între degete; scurgere. Repetați de 4 sau 5 ori până când apa este limpede; scurgere. Acoperiți orezul cu apă rece; înmuiați 30 de minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
ApăApă
OrezOrez
Condimente Uscate FrecaCondimente Uscate Freca
Echipamente pe care le vei folosi
BolBol
2
Se scurge; pus deoparte.
3
Încălziți uleiul într-o cratiță de 2 litri la foc mediu-mare.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ulei De GătitUlei De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu SosTigaie Cu Sos
4
Adăugați caju; se prăjește 10 până la 20 de secunde sau până când caju se rumenesc.
Ingrediente de care veți avea nevoie
CajuCaju
5
Îndepărtați cu lingura cu fante; scurgeți pe prosoape de hârtie.
Echipamente pe care le vei folosi
Lingura Cu FanteLingura Cu Fante
Prosoape De HârtieProsoape De Hârtie
6
Adăugați stafide în uleiul fierbinte; se prăjește 20 până la 30 de secunde sau până când stafidele se îngroașă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
StafideStafide
Ulei De GătitUlei De Gătit
7
Îndepărtați cu lingura cu fante; adăugați la caju pentru a se scurge.
Ingrediente de care veți avea nevoie
CajuCaju
Echipamente pe care le vei folosi
Lingura Cu FanteLingura Cu Fante
8
Adăugați semințe de chimen, boabe de piper, păstăi de cardamom, cuișoare, foi de dafin și bețișoare de scorțișoară în uleiul fierbinte; sfârâie 15 până la 30 de secunde.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Baton De ScorțișoarăBaton De Scorțișoară
Păstăi De CardamomPăstăi De Cardamom
Boabe De PiperBoabe De Piper
Frunze De DafinFrunze De Dafin
Semințe De ChimenSemințe De Chimen
2 3/4 Căni De Migdale întregi, Cu Coajă și Prăjite2 3/4 Căni De Migdale întregi, Cu Coajă și Prăjite
Ulei De GătitUlei De Gătit
9
Se amestecă ceapa; se prăjește 3 până la 4 minute sau până când ceapa se rumeneste.
Ingrediente de care veți avea nevoie
CeapăCeapă
10
Adăugați orez; amestecați ușor 1 minut, având grijă să nu rupeți boabele de orez fragede. Se amestecă 1 1/2 căni de apă rece, șofranul și sarea.
Ingrediente de care veți avea nevoie
șofranșofran
BoabeBoabe
ApăApă
OrezOrez
SareSare
11
Se încălzește la fierbere, amestecând o dată; reduceți căldura la mediu-mare. Gatiti descoperit 5-6 minute, amestecand ocazional, pana cand aproape toata apa s-a evaporat.
Ingrediente de care veți avea nevoie
ApăApă
12
Reduceți căldura la minim. Acoperiți și gătiți 5 minute; se ia de pe foc.
13
Lăsați orezul să stea acoperit 10 până la 15 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
OrezOrez
14
Puf de orez cu furculita sau lingura pentru a elibera abur.
Ingrediente de care veți avea nevoie
OrezOrez
15
Se servește presărat cu caju prăjit și stafide.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Caju PrăjitCaju Prăjit
StafideStafide
16
Serviți cu boabe de piper, păstăi de cardamom, cuișoare, foi de dafin și bețișoare de scorțișoară lăsate pentru a continua să aromați orezul, dar nu le mâncați.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Baton De ScorțișoarăBaton De Scorțișoară
Păstăi De CardamomPăstăi De Cardamom
Boabe De PiperBoabe De Piper
Frunze De DafinFrunze De Dafin
2 3/4 Căni De Migdale întregi, Cu Coajă și Prăjite2 3/4 Căni De Migdale întregi, Cu Coajă și Prăjite
OrezOrez
DificultateExpert
Gata În1 h, 51 m.
Porții6
Scor De Sănătate7
Tipuri De Feluri De MâncareGarnitură
Revista