Orezul Basmati cu șofran (Zaffrani Pulao) ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 4G de proteine, 8g de grăsime, și un total de 226 calorii. Această rețetă servește 6. Pentru 60 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 7% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 51 de minute. Un amestec de semințe de chimen, orez obișnuit, fire de șofran și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegan dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 38%. Acest scor este destul de rău. Încercați Orez Basmati și pilaf de mazăre (Mazăre Pulao), Orez Basmati Cu Șofran, și Orez Basmati Cu Șofran pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1
Așezați orezul într-un castron mediu; adăugați suficientă apă rece pentru a acoperi orezul. Frecați ușor orezul între degete; scurgere. Repetați de 4 sau 5 ori până când apa este limpede; scurgere. Acoperiți orezul cu apă rece; înmuiați 30 de minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Apă
Orez
Condimente Uscate Freca
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
2
Se scurge; pus deoparte.
3
Încălziți uleiul într-o cratiță de 2 litri la foc mediu-mare.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ulei De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu Sos
4
Adăugați caju; se prăjește 10 până la 20 de secunde sau până când caju se rumenesc.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Caju
5
Îndepărtați cu lingura cu fante; scurgeți pe prosoape de hârtie.
Echipamente pe care le vei folosi
Lingura Cu Fante
Prosoape De Hârtie
6
Adăugați stafide în uleiul fierbinte; se prăjește 20 până la 30 de secunde sau până când stafidele se îngroașă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Stafide
Ulei De Gătit
7
Îndepărtați cu lingura cu fante; adăugați la caju pentru a se scurge.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Caju
Echipamente pe care le vei folosi
Lingura Cu Fante
8
Adăugați semințe de chimen, boabe de piper, păstăi de cardamom, cuișoare, foi de dafin și bețișoare de scorțișoară în uleiul fierbinte; sfârâie 15 până la 30 de secunde.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Baton De Scorțișoară
Păstăi De Cardamom
Boabe De Piper
Frunze De Dafin
Semințe De Chimen
2 3/4 Căni De Migdale întregi, Cu Coajă și Prăjite
Ulei De Gătit
9
Se amestecă ceapa; se prăjește 3 până la 4 minute sau până când ceapa se rumeneste.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapă
10
Adăugați orez; amestecați ușor 1 minut, având grijă să nu rupeți boabele de orez fragede. Se amestecă 1 1/2 căni de apă rece, șofranul și sarea.
Ingrediente de care veți avea nevoie
șofran
Boabe
Apă
Orez
Sare
11
Se încălzește la fierbere, amestecând o dată; reduceți căldura la mediu-mare. Gatiti descoperit 5-6 minute, amestecand ocazional, pana cand aproape toata apa s-a evaporat.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Apă
12
Reduceți căldura la minim. Acoperiți și gătiți 5 minute; se ia de pe foc.
13
Lăsați orezul să stea acoperit 10 până la 15 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Orez
14
Puf de orez cu furculita sau lingura pentru a elibera abur.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Orez
15
Se servește presărat cu caju prăjit și stafide.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Caju Prăjit
Stafide
16
Serviți cu boabe de piper, păstăi de cardamom, cuișoare, foi de dafin și bețișoare de scorțișoară lăsate pentru a continua să aromați orezul, dar nu le mâncați.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Baton De Scorțișoară
Păstăi De Cardamom
Boabe De Piper
Frunze De Dafin
2 3/4 Căni De Migdale întregi, Cu Coajă și Prăjite