Orez Basmati cu șofran (Zaffrani Pulao)
Orezul Basmati cu șofran (Zaffrani Pulao) ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 4G de proteine, 8g de grăsime, și un total de 226 calorii. Această rețetă servește 6. Pentru 60 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 7% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 51 de minute. Un amestec de semințe de chimen, orez obișnuit, fire de șofran și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegan dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 38%. Acest scor este destul de rău. Încercați Orez Basmati și pilaf de mazăre (Mazăre Pulao), Orez Basmati Cu Șofran, și Orez Basmati Cu Șofran pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Așezați orezul într-un castron mediu; adăugați suficientă apă rece pentru a acoperi orezul. Frecați ușor orezul între degete; scurgere. Repetați de 4 sau 5 ori până când apa este limpede; scurgere. Acoperiți orezul cu apă rece; înmuiați 30 de minute.
Încălziți uleiul într-o cratiță de 2 litri la foc mediu-mare.
Adăugați caju; se prăjește 10 până la 20 de secunde sau până când caju se rumenesc.
Îndepărtați cu lingura cu fante; scurgeți pe prosoape de hârtie.
Adăugați stafide în uleiul fierbinte; se prăjește 20 până la 30 de secunde sau până când stafidele se îngroașă.
Îndepărtați cu lingura cu fante; adăugați la caju pentru a se scurge.
Adăugați semințe de chimen, boabe de piper, păstăi de cardamom, cuișoare, foi de dafin și bețișoare de scorțișoară în uleiul fierbinte; sfârâie 15 până la 30 de secunde.
Se amestecă ceapa; se prăjește 3 până la 4 minute sau până când ceapa se rumeneste.
Adăugați orez; amestecați ușor 1 minut, având grijă să nu rupeți boabele de orez fragede. Se amestecă 1 1/2 căni de apă rece, șofranul și sarea.
Se încălzește la fierbere, amestecând o dată; reduceți căldura la mediu-mare. Gatiti descoperit 5-6 minute, amestecand ocazional, pana cand aproape toata apa s-a evaporat.
Reduceți căldura la minim. Acoperiți și gătiți 5 minute; se ia de pe foc.
Lăsați orezul să stea acoperit 10 până la 15 minute.
Puf de orez cu furculita sau lingura pentru a elibera abur.
Se servește presărat cu caju prăjit și stafide.
Serviți cu boabe de piper, păstăi de cardamom, cuișoare, foi de dafin și bețișoare de scorțișoară lăsate pentru a continua să aromați orezul, dar nu le mâncați.