Orez Alb Persan Aburit (Chelo)

Orez Alb Persan Aburit (Chelo)
Nevoie de o garnitură fără gluten, prietenoasă cu fodmap și vegană? Orezul alb persan aburit (Chelo) ar putea fi o rețetă excelentă de încercat. O porție conține 547 calorii, 8g de proteine, și 15g de grăsime. Această rețetă servește 8. Pentru 91 cenți pe porție, această rețetă acoperă 9% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 9 persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați sare, șofran praf, ulei de canolan și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Este adus la tine de Epicurious. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Cu o lingură scor de 34%, acest fel de mâncare nu este atât de grozav. Încercați Tah Dig (Orez Persan), Orez Persan, și Orez Persan Cu Bijuterii pentru rețete similare.

Instrucțiuni

1
Pentru a găti orezul
Ingrediente de care veți avea nevoie
Fiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si PiperFiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si Piper
2
Umpleți o cratiță mare antiaderentă (cel puțin 6 litri) cu 12 căni de apă; adăugați ulei și sare. Acoperiți și aduceți la fierbere rapidă la foc mare.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Fâșie De Coajă De Lămâie1 Fâșie De Coajă De Lămâie
5 Bomboane De Napolitană Necco, împărțite5 Bomboane De Napolitană Necco, împărțite
Ceapa Galbena, Curatata De Coaja, Taiata In Jumatate Si Taiata In Felii Groase De 1/2 InchCeapa Galbena, Curatata De Coaja, Taiata In Jumatate Si Taiata In Felii Groase De 1/2 Inch
Echipamente pe care le vei folosi
Nuci Pecan Tocate, OptionalNuci Pecan Tocate, Optional
3
Adăugați orezul și continuați să gătiți la foc mediu spre mare, amestecând ocazional.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Fiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si PiperFiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si Piper
4
După 3-5 minute, folosiți o lingură cu fante pentru a scoate câteva boabe din apă. Rupeți un bob în jumătate pentru a vă asigura că este "al dente" (vezi mai sus). Opriți focul și turnați orezul în strecurătoare pentru a se scurge; pus deoparte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cârnați De Arțar De 1 Kg, în Vrac Sau Scos Din Carcasa De Legătură MareCârnați De Arțar De 1 Kg, în Vrac Sau Scos Din Carcasa De Legătură Mare
1 Fâșie De Coajă De Lămâie1 Fâșie De Coajă De Lămâie
Fiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si PiperFiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si Piper
Echipamente pe care le vei folosi
Ball® Sau Kerr® Pint Cu Capace și BenziBall® Sau Kerr® Pint Cu Capace și Benzi
4 Cartofi Yukon Gold, Spălați și Tăiați Cubulețe De 3/4 Inci4 Cartofi Yukon Gold, Spălați și Tăiați Cubulețe De 3/4 Inci
5
Pentru a aburi și a face tadig
6
Așezați cratița goală de 6 litri înapoi pe plită la foc mediu.
Echipamente pe care le vei folosi
Nuci Pecan Tocate, OptionalNuci Pecan Tocate, Optional
2 Conserve (14 Uncii), Fasole Cannelloni, Scurse2 Conserve (14 Uncii), Fasole Cannelloni, Scurse
7
Adăugați ulei de canola de 1/4 inch și 2 linguri de apă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Ceapă Spaniolă Medie, Tăiată Cubulețe Mici1 Ceapă Spaniolă Medie, Tăiată Cubulețe Mici
1 Fâșie De Coajă De Lămâie1 Fâșie De Coajă De Lămâie
8
Adăugați turmeric și / sau pudră de șofran. Se amestecă împreună.
Ingrediente de care veți avea nevoie
TurmericTurmeric
șofranșofran
9
Adăugați orezul scurs și formați-l într-o piramidă. Acoperiți oala și gătiți timp de 5-7 minute până când orezul începe să se aburească.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Fiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si PiperFiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si Piper
Echipamente pe care le vei folosi
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru GarnituraCrengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
10
Descoperiți și așezați 2 prosoape de hârtie (una peste alta) peste orez. Capetele se vor extinde în afara vasului. Înlocuiți bine capacul.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Fiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si PiperFiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si Piper
Echipamente pe care le vei folosi
8 Bastoane De Brânză De 1 Uncie Ambalate Individual8 Bastoane De Brânză De 1 Uncie Ambalate Individual
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru GarnituraCrengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
11
Reduceți căldura la minim și fierbeți, acoperit, timp de 45 de minute. Opriți focul și înclinați capacul până când este gata de servit.
12
Cu o spatulă largă, scoateți orezul din oală, asigurându-vă că nu deranjați crusta (tadig) care s-a format pe fundul oalei.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Brânza Procesată (Velveeta), Tăiată în Cuburi De 1/4 InchBrânza Procesată (Velveeta), Tăiată în Cuburi De 1/4 Inch
Fiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si PiperFiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si Piper
Echipamente pe care le vei folosi
4 Covrigei Mari Acoperiți Cu Iaurt4 Covrigei Mari Acoperiți Cu Iaurt
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru GarnituraCrengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
13
Serviți orezul pe un platou plat de servire, așezându-l în formă de piramidă. Întoarceți tadigul pe un platou plat de servire inversând oala, așa cum ați inversa o tigaie pentru tort sau tăiați-o în bucăți și serviți în jurul orezului.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Fiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si PiperFiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si Piper
Echipamente pe care le vei folosi
Brânză Ricotta Extra-fină Cu Lapte Integral (pentru A Rafina, Procesați într-un Robot De Bucătărie Timp De 1 Minut)Brânză Ricotta Extra-fină Cu Lapte Integral (pentru A Rafina, Procesați într-un Robot De Bucătărie Timp De 1 Minut)
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru GarnituraCrengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
14
Garnitură opțională: orez cu șofran
Ingrediente de care veți avea nevoie
șofranșofran
Fiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si PiperFiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si Piper
15
Pentru a face apă de șofran, amestecați împreună 1 linguriță de fire de șofran zdrobite și 1/4 cană de apă fierbinte. Abrupt pentru câteva minute, până când apa devine galbenă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
șofranșofran
1 Fâșie De Coajă De Lămâie1 Fâșie De Coajă De Lămâie
16
Se amestecă apa de șofran cu orezul alb aburit. Folosiți acest orez galben intens pentru a face modele pe Chelo.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Orez Alb FiertOrez Alb Fiert
șofranșofran
1 Fâșie De Coajă De Lămâie1 Fâșie De Coajă De Lămâie
Fiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si PiperFiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si Piper
1
Se toarnă 1/2 cană de apă amestecată cu 1/4 cană de ulei de canola pe piramidă într-o oală mare. De asemenea, puteți îngheța acest orez, atâta timp cât nu îl amestecați până când nu este complet dezghețat. Puteți chiar să-l gătiți, să-l înghețați și mai târziu să-l aburiți pe măsură ce se dezgheță. Știu că va trebui să petrec timp în "iadul orezului" pentru că am recunoscut că am înghețat orezul persan, dar merită să-mi ușurez viața!
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Ceapă Spaniolă Medie, Tăiată Cubulețe Mici1 Ceapă Spaniolă Medie, Tăiată Cubulețe Mici
1 Fâșie De Coajă De Lămâie1 Fâșie De Coajă De Lămâie
Fiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si PiperFiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si Piper
Echipamente pe care le vei folosi
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru GarnituraCrengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
2
Trucuri ale comerțului
3
Chelo gătește foarte repede. Prin urmare, atunci când fac Chelo, mă asigur întotdeauna că am pregătit o strecurătoare în chiuvetă pentru a scurge orezul, astfel încât să nu-l gătesc prea mult. De asemenea, atunci când aburiți orezul așezând prosoapele de hârtie între capac și oală, asigurați-vă că acestea sunt în siguranță departe de căldură. După ce acest orez este aburit, este important să înclinați capacul pentru a permite să scape orice abur suplimentar, astfel încât fundul crocant să nu devină ud.Gătesc adesea acest orez joi și îl am gata de abur vineri cu câteva ore înainte de Shabbat.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Fiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si PiperFiecare Sare De Telina, Sare De Ceapa, Condimente De Pasare, Praf De Usturoi, Boia De Ardei Si Piper
Echipamente pe care le vei folosi
8 Bastoane De Brânză De 1 Uncie Ambalate Individual8 Bastoane De Brânză De 1 Uncie Ambalate Individual
4 Cartofi Yukon Gold, Spălați și Tăiați Cubulețe De 3/4 Inci4 Cartofi Yukon Gold, Spălați și Tăiați Cubulețe De 3/4 Inci
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru GarnituraCrengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
4
Retipărit cu permisiunea de la mâncarea persană de la mireasa non-persană de Reyna Simnegar, 8011 Reyna Simnegar
DificultateGreu
Gata În45 m.
Porții8
Scor De Sănătate3
Tipuri De Feluri De MâncareGarnitură
Revista