Opor Ayam
Opor Ayam este un fără gluten, fără lactate, întreg 30 și דל פחמימות, felul principal. Pentru $2.89 pe portie, această rețetă acoperă 21% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 8 porții cu 597 calorii, 33g de proteine, și 47G de grăsime fiecare. Mergeți la magazin și ridicați frunze de dafin, ulei de gătit, nuci de lumânare și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Pentru a consuma sucul de var, puteți urma acest fel principal cu Suc De Afine-Portocale Slushee ca desert. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 9 ar spune că a lovit locul. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 45%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Ayam Sambal, Pui balinez (ayam Pelalah), și Soto Ayam (Supă De Pui Limpede Indoneziană).
Instrucțiuni
Frecați bucățile de pui cu suc de lămâie , lăsați-le deoparte .Puneți toate condimentele prăjite , șalotele, usturoiul , galangalul , ghimbirul, turmericul, nucile de lumânare într-un robot de bucătărie și amestecați în pastă . Puteți adăuga puțină apă sau ulei de gătit pentru a obține acea pastă netedă .
Amestecați apa și crema de nucă de cocos într-o tigaie mare cu sos . Gatiti-l la foc mic .
Adăugați iarba de lămâie, frunzele de tei kaffir și frunzele de dafin în ea .Între timp, încălziți puțin ulei într-un wok . Când este fierbinte, prăjiți pasta de condimente până când puteți mirosi aroma frumoasă iese din ea . Apoi adăugați bucățile de pui și continuați să amestecați până când puiul este acoperit cu condimente .Când carnea este sigilată și sosul de lapte de cocos începe să se încălzească , adăugați bucățile de pui . Întoarceți focul și aduceți-l la fierbere .Coborâți focul și fierbeți timp de aproximativ 30 de minute ( sau până când puiul este gătit ).
Adăugați ouăle fierte tari (dacă utilizați ) în ultimele 10 minute de timp de gătit .
Se ornează cu șalotă prăjită și se servește fierbinte cu orez aburit sau tort de orez .