Naomi Duguid prăjit șalotă și ulei de șalotă
Naomi Duguid prăjită șalotă și ulei de șalotă ar putea fi doar garnitura pe care il cautati. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegană are 118 calorii, 2G de proteine, și 7g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 3 și costă 98 de cenți pe porție. 7 persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 40 minute. Acesta este adus la tine de grave mănâncă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 44%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Curry cu ou de aur al lui Naomi Duguid, Sărbătoarea peștilor de râu a lui Naomi Duguid, și Fidea cu sos de nucă de cocos a lui Naomi Duguid.
Instrucțiuni
Puneți o tigaie largă și grea sau un wok mare stabil la foc mediu-mare și adăugați uleiul. Aruncați o felie de șalotă. Pe măsură ce uleiul se încălzește, se va ridica la suprafață, sfârâind ușor.
Când a ajuns la suprafață, adăugați restul de șalotă, cu grijă, pentru a nu vă stropi cu ulei și reduceți focul la mediu. (Șalotele pot părea aglomerate, dar se vor micșora în timp ce gătesc.) Amestecați ușor și frecvent cu o lingură de lemn cu mâner lung sau cu un păianjen. Șalotele vor bula pe măsură ce își degajă umezeala. Dacă încep să se rumenească devreme, în primele 5 minute, reduceți puțin mai mult focul. După aproximativ 10 minute, ar trebui să înceapă să se coloreze. Continuați să gătiți, amestecând ocazional pentru a preveni lipirea lor de tigaie sau una de cealaltă, până când au devenit maronii aurii, încă 3 minute sau cam așa ceva.
Tapetați o farfurie cu prosoape de hârtie. Folosiți clești sau un păianjen pentru a ridica din ulei o grămadă de șalotă prăjită, oprindu-vă o clipă pentru a scutura excesul de ulei în tigaie, apoi așezați-l pe prosopul de hârtie. Opriți focul, transferați șalotele rămase pe farfurie și ștergeți ușor cu un alt prosop de hârtie. Separați orice aglomerări și aruncați-le puțin, apoi lăsați-le să se usuce la aer 5 până la 10 minute, astfel încât să se crape și să se răcească. (Dacă bucătăria dvs. este foarte caldă și umedă, este posibil să nu fie clare; nu vă faceți griji, aroma va fi în continuare acolo.)
Transferați șalotele într-un borcan de sticlă curat, uscat, cu gura largă. Odată ce s-au răcit complet, sigilați bine.
Transferați uleiul într-un alt borcan curat și uscat, folosind toate, cu excepția ultimului, care va avea câteva bucăți rătăcite de resturi de șalotă. (Puteți pune acel ulei deoparte pentru prăjit.) Odată ce uleiul s-a răcit complet, acoperiți bine și depozitați într-un loc răcoros și întunecat.