Mămăligă la tigaie cu porumb, varză și brânză de capră
Nu poți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încearcă mămăligă la tigaie cu porumb, varză și brânză de capră. Această rețetă servește 2. Vă uitați la silueta? Această rețetă fără gluten are 661 de calorii , 22 g de proteine și 30 g de grăsime per porție. Pentru 3,22 USD per porție , această rețetă acoperă 32% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți la îndemână brânză de parmezan, usturoi, boabe de porumb și alte câteva ingrediente, o puteți face. Această rețetă este pe placul a 58 de bucătari și bucătari. Vă este adus de Allrecipes. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 20 de minute . Cu un scor de 91% , acest fel de mâncare este super. Rețete similare includ mămăliguță cu brânză de capră cu varză călită , supă de fasole albă și varză cu mămăligă cu brânză de capră și mămăligă de porumb și brânză de capră cu dovleac de vară cu usturoi .
Instrucțiuni
Într-o cratiță medie, încălziți untul la foc mediu.
Adăugați usturoiul și amestecați constant timp de 1 minut; nu lăsați usturoiul să se rumenească.
Adăugați 3 căni de apă și aduceți-o la fiert.
În timp ce apa se încălzește, amestecați într-un castron făina de porumb, sarea și 1 cană de apă pentru a obține un amestec omogen.
Când apa din cratiță ajunge la fiert, turnați amestecul în ea.
Bateți constant timp de 3 minute pentru a preveni formarea de cocoloașe. Dați focul la mic. Gatiti 40 de minute, amestecand cu o lingura de lemn la fiecare 10 minute. Se amestecă boabele de porumb și se mai fierbe mămăliga încă 5 minute. Se amestecă ardeiul și parmezanul.
Se toarnă mămăliga într-o tigaie de 8 x 8 inci unsă ușor și se netezește partea de sus cu o spatulă. Se da la rece mamaliga la frigider timp de 1 ora.
În timp ce mămăliga se răcește, tăiați tulpinile și tulpinile centrale ale varzei.
Tăiați frunzele în bucăți de 3 inci.
Tăiați mămăliga răcită în 4 triunghiuri mari.
Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare. Când uleiul începe să fumeze, adăugați cu grijă triunghiurile de mămăligă. Se prajeste mamaliga pana devine maro aurie pe partea inferioara, apoi se intoarce mamaliga si se caleste pana devine maro aurie pe cealalta parte. Aranjați mămăliga pe o tavă de copt.
Preîncălziți grătarul la cuptor.
Puneți varza și 1/3 cană de apă în tigaia care tocmai a fost folosită pentru prăjirea mămăliga. Acoperiți tigaia și gătiți varza la foc mediu-mare timp de 4 minute.
Asezati feliile de rosii deasupra triunghiurilor de mamaliga.
Se presara branza de capra deasupra feliilor de rosii. Prăjiți mămăliga până când brânza se topește și roșiile încep să se gătească.
Aranjați varza kale pe un platou de servire.
Puneți triunghiurile de mămăligă fierbinte deasupra varzei și serviți imediat.