Mielul în sos de iaurt condimentat cu orez și pâine ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă face 8 porții cu 458 calorii, 30g de proteine, și 15g de grăsime fiecare. Pentru $2.67 pe portie, această rețetă acoperă 22% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Dacă aveți la îndemână ceapă, ienibahar măcinat, apă și alte câteva ingrediente, o puteți face. Pentru a consuma untul clarificat, puteți urma acest fel principal cu Tarta Superalimentară Cu Ciocolată Crudă ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 69%. Acest scor este destul de bun. Încercați Chiftele De Miel Condimentate Cu Sos De Iaurt Cu Mentă De Lămâie, Cotlet de miel marinat condimentat cu iaurt usturoi, și Cotlet de miel marinat condimentat cu iaurt usturoi pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1
Combinați mielul și 4 căni de apă într-o oală largă de 5 litri (adăugați mai multă apă pentru a acoperi mielul, dacă este necesar). Aduceți la fierbere la foc moderat, îndepărtând spuma de la suprafață. Odată ce lichidul este limpede și la fierbere completă, adăugați piper și 1 linguriță de sare, apoi acoperiți și fierbeți 30 de minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Piper
Apă
Miel
Sare
Echipamente pe care le vei folosi
Grăsime De Porc înapoi
2
În timp ce carnea fierbe, încălziți untul într-o tigaie grea de 12 inci la foc moderat.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Unt
Carne
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
3
Adăugați nuci de pin și gătiți, amestecând ocazional, până devin aurii, aproximativ 5 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Nuci De Pin
4
Transferați nucile cu o lingură cu fante pe prosoape de hârtie pentru a se scurge.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Nuci
Echipamente pe care le vei folosi
Lingura Cu Fante
Prosoape De Hârtie
5
Adăugați ceapa în tigaie și gătiți, amestecând ocazional, până se înmoaie și devine aurie, aproximativ 12 minute. Se amestecă turmeric, ienibahar, păstăi de cardamom și scorțișoară și se gătește, amestecând, până se parfumează, aproximativ 2 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Păstăi De Cardamom
Ienibahar
Scorțișoară
Turmeric
Ceapă
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
6
Adăugați amestecul de ceapă la miel și fierbeți, acoperit, 1 oră.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapă
Miel
7
Scoateți capacul și fierbeți rapid până când lichidul se reduce la jumătate, cu aproximativ 1 oră mai mult.
8
Adăugați iaurt, agitând ușor și învârtind oala pentru a încorpora.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Iaurt
Echipamente pe care le vei folosi
Grăsime De Porc înapoi
9
Fierbeți mielul la foc moderat, neacoperit, amestecând ocazional într-o singură direcție (sau iaurtul se poate coagula), până când sosul este ușor îngroșat și carnea este foarte fragedă, 30 până la 40 de minute. Condimentați sosul cu sare și piper dacă este necesar și aruncați bățul de scorțișoară.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sare și Piper
Baton De Scorțișoară
Iaurt
Sos
Miel
Carne
10
În timp ce sosul fierbe, aduceți 3 căni de apă rămase cu sare de linguriță rămasă la fiert într-o cratiță de 3 litri cu un capac etanș.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sos
Apă
Sare
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu Sos
11
Adăugați orez și amestecați o dată, apoi reduceți focul la minim și gătiți, acoperit, 20 de minute. Glisați tigaia de pe foc (nu ridicați) și lăsați să stea, acoperit, 5 minute. Pufați ușor orezul cu o furculiță.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Orez
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
12
Aliniați un bol de servire superficial de 3 litri cu un singur strat de jumătăți de pita (rezervați pita rămasă pentru a servi alături), apoi Movilă orez deasupra pâinii. Lingură 1/2 cană sos peste orez pentru a umezi și aranja carnea peste orez.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pâine
Sos
Carne
1/4 Cană Margarină Redusă în Grăsimi, Topită
Orez
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
13
Presărați cu nuci de pin și lingură 1/2 cană sos peste carne, apoi aranjați pita rezervată și ceapa roșie în jurul marginii bolului.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapă Roșie
Nuci De Pin
Sos
Carne
1/4 Cană Margarină Redusă în Grăsimi, Topită
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
14
Se toarnă sosul rămas printr-o sită într-o barcă de sos sau într-un castron mic și se servește pe lateral.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sos
Echipamente pe care le vei folosi
Sita
Bol
1
* Pentru a face 1/4 cană de unt clarificat, tăiați 6 linguri de unt nesărat în bucăți de 1 inch și topiți într-o cratiță mică și grea la foc mic.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Unt Clarificat
Unt Nesărat
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu Sos
2
Scoateți tigaia de pe foc și lăsați untul să stea 3 minute. Degresați spuma, apoi turnați încet untul într-o cană de măsurare, lăsând solide lăptoase în fundul tigaiei (aruncați solidele lăptoase).* Mielul cu sos se poate face cu 1 zi înainte. Reîncălziți la foc mic și asamblați cu pita și orez înainte de servire.* Disponibil pe piețele din Orientul Mijlociu.