Marmeladă De Ghimbir Cu Lămâie
Marmelada de ghimbir cu lămâie este o fără gluten, prietenos cu fodmap și vegetarian condiment. Această rețetă face 5 porții cu 750 calorii, 2G de proteine, și 1g de grăsime fiecare. Pentru $1.13 pe portie, această rețetă acoperă 6% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de bicarbonat de sodiu, ghimbir cristalizat, unt și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Această rețetă de la Serious Eats are 131 de fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 27%. Acest scor nu este atât de remarcabil. Rețete similare includ Marmeladă De Ghimbir Cu Lămâie Meyer, Marmeladă De Lămâie, Ghimbir Și Mentă Meyer, și Marmeladă Simplă De Portocale-Ghimbir.
Instrucțiuni
Dacă aveți de gând să păstrați marmelada, pregătiți borcanele și capacele: așezați 8 borcane cu jumătate de halbă pe un raft într-o oală mare.
Adăugați suficientă apă pentru a acoperi borcanele și aduceți la fierbere la foc mare. Se fierbe 10 minute, apoi se stinge focul și se lasă borcanele să se odihnească în apa fierbinte. Între timp, puneți benzile și capacele într-o cratiță mică și acoperiți cu apă.
Încălziți la foc mediu până când apa fierbe, apoi scoateți tigaia de pe foc și lăsați benzile și capacele să se odihnească în apa fierbinte până când sunt gata de utilizare.
Folosind un cojitor de legume, îndepărtați coaja de pe lămâi în fâșii.
Tăiați benzile pe lungime în felii foarte subțiri.
Transferați benzile într-o oală mare, cu fundul greu și adăugați 2 1/2 căni de apă. Aduceți la fierbere, apoi reduceți focul și fierbeți până când cojile s-au înmuiat, aproximativ 5 minute.
Între timp, folosind un cuțit ascuțit, tăiați miezul rămas (partea albă) din lămâi. Lucrând peste un castron pentru a prinde sucurile, tăiați lămâia în segmente.
Puneți segmentele în castron și strângeți membrana pentru a elibera cât mai mult suc posibil.
Măsurați o cană din segmentele și sucurile de lămâie (îndepărtând orice semințe) și adăugați-o în oală cu coaja de lămâie împreună cu ghimbirul proaspăt și untul.
Presărați pectina peste amestec și aduceți-o la fierbere, amestecând continuu.
Adăugați zahărul dintr-o dată. Reveniți la fierbere completă, amestecând constant. Se fierbe tare timp de un minut.
Scoateți oala de pe foc și amestecați ghimbirul cristalizat. Îndepărtați orice spumă de pe suprafața marmeladei.
Puneți marmelada fierbinte în borcanele sterilizate fierbinți, lăsând spațiu de cap de 1/4 inch. Ștergeți jantele borcanelor, acoperiți cu capacele și înșurubați benzile până când abia se strâng.
Așezați borcanele pe un raft într-o oală și acoperiți complet cu apă. Acoperiți oala și aduceți la fierbere la foc mare. Se fierbe timp de 10 minute. Opriți focul, descoperiți oala și lăsați borcanele să se odihnească în apă timp de cinci minute.
Scoateți borcanele din oală și lăsați-le să se odihnească netulburate pe un blat timp de șase ore sau peste noapte.