Gratin de cartofi dulci cu prune uscate
Gratinul de cartofi dulci cu prune uscate ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă face 12 porții cu 430 calorii, 6g de proteine, și 17g de grăsime fiecare. Pentru $1.46 pe portie, această rețetă acoperă 20% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de cimbru, praz, unt și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, primar și vegetarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 53%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Gnocchi De Cartofi Dulci, Prune Uscate Și Amaretti, Dauphinois gratinat cu aromă de salvie cu cartofi, Cartofi dulci și P, și Gratin De Cartofi Dulci.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 35
Ungeți un vas de copt din sticlă sau ceramică de 4 litri. Topiți untul într-o cratiță mare.
Adăugați prazul și cimbru și condimentați cu sare și piper. Acoperiți și gătiți la foc moderat până când prazul se înmoaie, aproximativ 5 minute. Descoperiți și gătiți până când orice lichid s-a evaporat.
Adăugați smântâna și dați la fiert, apoi scoateți-o de pe foc.
Întindeți prunele între foi de folie de plastic și folosiți un sucitor sau un kilogram de carne pentru a le aplatiza la o grosime de 1/4 inch. Curățați cartofii dulci și feliați-i cu grosimea de 1/8 inch. Se strecoară prazul, rezervând crema.
Într-un castron mare, aruncați trei sferturi din cartofii dulci tăiați felii cu prazul și prunele și condimentați cu sare și piper.
Întindeți cartofii dulci în vasul de copt pregătit și aranjați deasupra feliile de cartof dulce rămase într-un model decorativ.
Se toarnă uniform crema de praz rezervată peste cartofii dulci.
Acoperiți cartofii cu hârtie pergament cu unt și apoi folie și coaceți timp de 45 de minute. Descoperiți, apăsați ușor straturile de cartofi dulci în jos și coaceți, neacoperite, timp de 45 de minute mai mult sau până când cartofii dulci sunt fragezi, clocotiți și maronii aurii.