Gnocchi de cartofi dulci cu salvie prăjită și castane ras
Gnocchi de cartofi dulci cu salvie prăjită și castane ras ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă servește 6 și costă 1,03 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 10g de proteine, 19g de grăsime, și un total de 442 calorii. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 25 de ore. Un amestec de nucșoară, parmigiano-reggiano, ulei de măsline și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Această rețetă este tipică bucătăriei mediteraneene. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 68%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Gnocchi de cartofi dulci cu slănină și salvie, Gnocchi de cartofi dulci cu unt brun și salvie, și Gnocchi De Cartofi Dulci Cu Arțar Scorțișoară Salvie Unt Brun.
Instrucțiuni
Preincalziti cuptorul la 450 F cu rack în mijloc.
Pătrundeți cartofii roșii și dulci în mai multe locuri cu o furculiță, apoi coaceți într-o tigaie cu 4 fețe până când sunt fragede, 45 de minute până la 1 oră.
Se răcește ușor cartofii, apoi se curăță și se forțează prin ricer în tigaie, răspândindu-se într-un strat uniform. Răciți cartofii complet.
Făinați ușor 2 sau 3 foi mari de copt sau tapetați cu hârtie pergament.
Bateți împreună oul, nucșoara, 1 linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper într-un castron mic.
Adunați cartofii într-o movilă în tigaie, folosind un răzuitor de patiserie dacă aveți unul și formați o fântână în centru.
Se toarnă amestecul de ouă în bine, apoi se frământă în cartofi. Frământați în brânză și 1 1/2 căni de făină, apoi frământați, adăugând mai multă făină după cum este necesar, până când amestecul formează un aluat neted, dar ușor lipicios. Se pudrează ușor cu puțină făină.
Tăiați aluatul în 6 bucăți. Formați 1 bucată de aluat într-o frânghie groasă de 1/2 inch pe o suprafață ușor făinată.
Tăiați frânghia în bucăți de 1/2 inch. Rulați ușor fiecare bucată într-o bilă și praf ușor cu făină.
Repetați cu restul de 5 bucăți de aluat.
Întoarceți o furculiță și țineți-o la un unghi de 45 de grade, cu vârfuri de dinți care ating suprafața de lucru. Lucrând cu 1 la un moment dat, rulați gnocchi în jos dinți de furculiță, apăsând cu degetul mare, pentru a face creste pe 1 parte.
Transferați gnocchi așa cum s-a format pe foi de copt.
Încălziți uleiul într-o tigaie grea de 12 inci la foc mediu până când strălucește. Prăjiți frunzele de salvie în 3 loturi, amestecând, până când devin doar o nuanță mai deschisă și mai clare (vor continua să fie clare pe măsură ce se răcesc), aproximativ 30 de secunde pe lot.
Transferați pe prosoape de hârtie pentru a se scurge. Condimentează ușor cu sare.
Prăjiți castanele în 3 loturi, amestecând, până devin aurii și crocante, aproximativ 30 de secunde pe lot.
Transferați pe prosoape de hârtie pentru a se scurge. Condimentează ușor cu sare. Rezervați ulei în tigaie.
Adăugați untul în ulei în tigaie cu 1/2 linguriță sare și gătiți până se rumenesc, 1 până la 2 minute.
Adăugați jumătate de gnocchi într-o oală de paste cu apă clocotită bine sărată și amestecați. Gatiti pana plutesc la suprafata, aproximativ 3 minute.
Transferați cu o lingură cu fante în tigaie cu sos de unt. Gatiti gnocchi rămase în același mod, transferul la tigaie ca fierte.
Încălziți gnocchi în tigaie la foc mediu, amestecând pentru a acoperi.
Se servește presărat cu salvie prăjită și castane și brânză rasă.
* Gnocchi nefierți pot fi congelați (mai întâi în 1 strat pe o foaie de copt, apoi transferați într-o pungă sigilabilă) până la 1 lună. Nu dezghețați înainte de gătit. * Castanele pot fi feliate cu 1 zi înainte și păstrate într-un recipient etanș la temperatura camerei răcoroase.* Sosul și toppingul pot fi înjumătățite; faceți o rețetă completă de gnocchi și înghețați jumătate din ea.