Ghiveci de flori cu busuioc, rozmarin și arpagic
Ghiveciul cu busuioc, rozmarin și arpagic este un lacto ovo vegetarian rețetă cu 8 porții. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 8g de proteine, 3G de grăsime, și un total de 241 calorii. Pentru 17 cenți pe porție, această rețetă acoperă 6% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 13 persoane au fost impresionate de această rețetă. Funcționează bine ca garnitură. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 3 ore. Această rețetă de la BBC Good Food necesită unt, făină puternică de pâine, drojdie de coacere ușoară și sare. Cu o lingură scor de 26%, acest fel de mâncare nu este atât de excelent. Încercați Păstrându-l ușor în această dimineață cu o omletă cu ouă de rozmarin și arpagic, Tilapia cu crustă de cartof violet și ulei de rozmarin de arpagic, și Salată De Castraveți Și Porumb Cu Arpagic De Busuioc pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Amestecați făina brună la alegere cu albul, drojdia și sarea într-un bol mare de amestecare. Puneți untul și frecați-l în făină. Se amestecă ierburile. Faceți o baie în centrul făinii și turnați aproape 300 ml apă caldă de mână (mai degrabă rece decât fierbinte), cu un cuțit cu lamă rotundă. Apoi amestecați suficient din apa rămasă și puțin mai mult dacă este necesar, pentru a aduna orice bucăți uscate în fundul vasului și până când amestecul se reunește ca un aluat moale, nu prea lipicios. Adunați-o într-o minge cu mâinile.
Puneți aluatul pe o suprafață foarte ușor făinată și frământați timp de 8-10 minute până când se simte neted și elastic, adăugând doar minimul de făină suplimentară, dacă este necesar, pentru a preveni lipirea aluatului.
Așezați bila de aluat pe o suprafață de lucru ușor făinată. Acoperiți cu un vas de sticlă mare, curat și curat și lăsați timp de 45 de minute-1 oră sau până când își dublează dimensiunea și se simte ușor și elastic. Momentul va depinde de căldura camerei.
Bateți înapoi aluatul frământând ușor doar de 3-4 ori. Vrei doar să elimini orice bule mari de aer, așa că prea multă manipulare acum va pierde ușurința aluaturilor. Formați într-o minge. Se acoperă cu vasul de sticlă și se lasă 15 minute.
Formați prin ungerea și căptușirea bazei și a părților laterale ale unui ghiveci de faianță curat, neutilizat (aproximativ 14CM înălțime x 13cm diametru) cu pergament de copt.
Tăiați aluatul, formați-l într-un cârnat gras care este puțin mai îngust la un capăt și împingeți capătul îngust în jos în oală. Formați restul în 3 chifle rotunde. Finalizați perindând ușor pâinea cu apă și apăsând ușor o crenguță sau 2 de rozmarin în partea de sus (înmuiați mai întâi rozmarinul în apă rece pentru a preveni arderea în cuptor).
Presărați fulgi de sare și puțină făină și așezați-o pe o foaie de copt cu chiflele, decorate și cu rozmarin și sare. Acoperiți totul cu un prosop curat și lăsați 40-45 de minute sau până când pâinea a crescut la aproximativ 5 cm deasupra vârfului oalei.
Puneți o formă de prăjire în partea de jos a cuptorului cu 20 de minute înainte de a fi gata de coacere și încălziți cuptorul la 230C / 210C ventilator / gaz
Puneți pâinea înviată în cuptor, turnați cu grijă aproximativ 250 ml de apă rece în cositorul de prăjire (acest lucru va șuiera și va crea o explozie de abur pentru a vă oferi o crustă crocantă), apoi reduceți focul la 220C / 200C ventilator / gaz
Coaceți aproximativ 20 de minute pentru rulouri și 30 de minute pentru ghiveci, sau până devin aurii.
Scoateți și răciți pe un suport de sârmă. Dacă atingeți partea de jos a pâinii dacă ar trebui să fie fermă și sunet gol