Galopinto (orez și fasole din Nicaragua)
Gallopinto (orez și fasole din Nicaragua) ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă servește 8. Pentru 74 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 10% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate și vegetariană are 285 calorii, 10g de proteine, și 8g de grăsime pe porție. Această rețetă este plăcută de 317 gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 24 ore. Dacă aveți la îndemână sare, ceapă, bulion de pui și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 75%. Acest scor este solid. Încercați Nicaragua Gallo Pinto, Churrasco În Stil Nicaraguan, și Salpic (Carne Tocată Din Nicaragua) pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Întindeți fasolea într-o foaie de copt cu margini. Alegeți orice resturi și fasole spartă.
Transferați fasolea în strecurătoare și clătiți sub apă curentă rece.
Așezați fasolea clătită într-o oală mare și acoperiți cu apă rece; apa ar trebui să acopere fasolea de aproximativ 3 inci.
Se lasă la macerat 30 de minute.
Se aduce la fierbere la foc mare. Reduceți căldura la mediu și fierbeți fasolea timp de 30 de minute. Opriți focul, acoperiți fasolea și lăsați să se odihnească 1 oră. Aduceți fasolea înapoi la fiert la foc mare.
Adăugați 2 lingurițe de sare și usturoi, reduceți focul la mediu și fierbeți până când fasolea este fragedă, 30 până la 60 de minute.
Dacă depozitați fasolea, răciți-o complet, transferați fasolea și o parte din lichidul de gătit în pungi cu fermoar de dimensiuni de litru. Când este gata de utilizare, dezghețați-l în frigider și încălziți-l pe plită în cratiță sau cuptor cu microunde.
Încălziți 2 linguri de ulei într-o cratiță mare cu fund greu, la foc mediu, până la sclipire.
Adăugați 2/3 de ceapă și gătiți, amestecând, până se înmoaie și translucid, aproximativ 5 minute.
Adăugați orez și gătiți, amestecând, până când boabele sunt strălucitoare și acoperite uniform cu ulei, 2 până la 3 minute.
Adăugați apă sau bulion și 1 1/2 lingurițe de sare, creșteți căldura la mare și aduceți la fierbere.
Puneți ardeiul gras deasupra orezului.
Fierbeți orezul fără a amesteca până când cea mai mare parte a lichidului s-a evaporat și puteți vedea bule mici izbucnind pe suprafața orezului. Reduceți imediat căldura la cea mai mică setare, acoperiți și gătiți (nu amestecați, nu scoateți capacul) timp de 15 minute.
Scoateți și aruncați ardeiul gras. Puf de orez cu betisoare sau furculita, apoi se lasa sa se raceasca si se da la frigider timp de 1 zi.
Încălziți restul de 2 linguri de ulei într-o cratiță mare la foc mediu-mare până la sclipire.
Adăugați ceapa rămasă și gătiți, amestecând, până se înmoaie și translucid, aproximativ 5 minute.
Adăugați orez și 2 căni de fasole în tigaie și gătiți, amestecând, până când orezul este acoperit uniform. Continuați să gătiți, amestecând, pentru a permite aromelor să se amestece și amestecul să devină ușor crocant, aproximativ 10 minute. Acoperiți și gătiți la foc mic încă 10 minute. (A se vedea nota de mai sus.)