Friptură Picanha Tri-Tip cu roșii Cherry carbonizate și ceapă
Friptura Picanha Tri-Tip cu roșii Cherry și ceapă carbonizate ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Acest fără gluten, fără lactate și rețetă primară servește 6 și costă $ 4.77 pe portie. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 34G de proteine, 24g de grăsime, și un total de 403 calorii. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Dacă aveți la îndemână căței de usturoi, roșii cherry, ulei de măsline și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 65%, ceea ce este bine. Încercați Fregola cu ceapă carbonizată și roșii Cherry prăjite, Tigaie-roșii Cherry carbonizate cu busuioc, și Cotlet de miel Scottadito cu roșii Cherry carbonizate pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Așezați căței de usturoi pe o tăietură. Feliați cuișoarele pe jumătate pe lungime și apoi spargeți cu partea cuțitului unui bucătar.
Presărați sarea peste usturoi și tocați și ungeți usturoiul pe placa de tăiere până când face o pastă. (Acest lucru se poate face și folosind un pistil de mortar; spargeți jumătățile de usturoi înainte de a le pune în mortar.)
Puneți pasta de usturoi într-un castron mic și amestecați în 1 lingură de ulei de măsline.
Puneți carnea într-o tigaie și înțepați-o peste tot cu o furculiță sau o frigăruie metalică. Frecați uniform pasta de usturoi pe carne. Marinați la temperatura camerei timp de 1 oră.
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F. răzuiți cât mai mult din pasta de usturoi de pe carne, astfel încât să nu ardă în cuptor.
Încălziți o tigaie mare sigură pentru cuptor (de preferință fontă) la foc mediu-mare.
Se toarnă 3 linguri de ulei de măsline și se fierbe carnea de vită până se rumenesc pe ambele părți, 4 până la 5 minute în total.
Transferați tigaia în cuptor și gătiți friptura timp de aproximativ 35 de minute pentru mediu și până la 45 de minute pentru mediu. (amintiți-vă că friptura va continua să gătească în timp ce se odihnește în afara cuptorului, așa că cel mai bine este să scoateți friptura din cuptor atunci când este ușor nefolosită). Verificați culoarea fripturii făcând o mică fantă în partea cea mai groasă pentru a verifica culoarea (amintiți-vă că carnea de pe marginile fripturii va fi mai bine făcută) sau folosiți un termometru digital pentru a verifica temperatura acesteia (128 până la 129 grade F pentru mediu-rare).
Scoateți friptura din cuptor, acoperiți-o cu folie și lăsați-o deoparte să se odihnească timp de 10 minute înainte de feliere.
În timp ce friptura se odihnește, preîncălziți o tigaie la grătar la foc mediu-mare. Introduceți alternativ roșiile cherry și ceapa perlată pe frigarui de lemn sau metal. (Dacă utilizați un grătar în aer liber, înmuiați frigarui de lemn în apă timp de 30 de minute pentru a preveni arderea acestora.)
Ungeți roșiile și ceapa cu restul de 1 lingură de ulei de măsline și condimentați cu sare și piper.
Așezați frigarui de legume pe tigaia pentru grătar și cărbune pe ambele părți.
Serviți pe un platou alături de carnea de vită feliată.