Fleacul bunicului
Fleacul lui Grandfan ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete de desert. Pentru $6.66 pe portie, această rețetă acoperă 63% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten are 3102 calorii, 81G de proteine, și 148g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 1. Dacă aveți sherry cremă, zahăr, tort de lire sterline și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Este o scump rețetă pentru fanii mâncării scoțiene. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Este adus la tine de Allrecipes. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore și 40 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 79%. Acest scor este solid. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Fleacul bunicului, Cum să faci un fleac | fleac italian de Crăciun, și Fleac.
Instrucțiuni
Se toarnă laptele într-un ulcior rezistent la microunde și se gătește la cuptorul cu microunde până când laptele începe să fiarbă, 4 până la 5 minute, în funcție de cuptorul cu microunde. Între timp, bateți ouăle împreună cu 1/4 cană de zahăr într-un castron mare. Odată ce laptele este fierbinte, stropiți încet în ouă în timp ce bateți până când tot laptele a fost încorporat. Răsturnați crema într-o cratiță. Gatiti la foc mediu, amestecand frecvent, pana cand crema s-a ingrosat suficient pentru a acoperi spatele unei linguri de metal, aproximativ 5 minute.
Se toarnă crema într-un castron, se acoperă cu folie de plastic și se dă la frigider câteva ore până la rece.
Bateți smântâna cu restul de 2 linguri de zahăr până la vârfuri ferme; pus deoparte. Căptușiți fundul și părțile laterale ale unui bol fleac cu jumătate din feliile de tort de lire.
Stropiți feliile de tort cu jumătate din sherry.
Se toarnă 1/3 din crema rece în vasul fleac și se netezește blatul. Repetați pentru a face încă două straturi de tort de lire, sherry și cremă. Se acoperă cu frișcă.
Acoperiți vasul cu folie de plastic și dați-l la frigider cu cel puțin 2 ore înainte de servire pentru a permite aromelor să se amestece.