Fleac de ciocolată, castane și portocale
Trifle de ciocolată, castane și portocale este un desert fără gluten . Această rețetă face 8 porții cu 888 de calorii , 9 g de proteine și 53 g de grăsime fiecare. Pentru 2,56 USD per porție , această rețetă acoperă 19% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este pe placul a 22 de bucătari și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 3 ore și 55 de minute . Un amestec de prăjitură, zahăr, baton de ciocolată și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Vă este adus de Foodnetwork. Această rețetă este tipică bucătăriei europene. Cu un scor de lingură de 0% , acest fel de mâncare este foarte rău (dar încă se poate repara). Rețete similare sunt Supa de castane și ciuperci sălbatice cu cremă de parmezan și pere , Cotlete de porc cu afine uscate, ciuperci și umplutură de castane și supa de chourizo cu castane .
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Echipament special: un bol de fleac de 4 litri sau un bol de sticlă de 4 litri
Combinați ciocolata și untul într-un castron mediu.
Pune vasul peste o cratiță cu apă care abia fierbe și amestecă din când în când până când ciocolata se topește și amestecul este omogen, aproximativ 5 minute. Pune deoparte.
Într-un alt castron mediu, folosind o furculiță, zdrobiți ușor piureul de castane în bucăți de 1/2 inch.
Într-un mixer cu suport, prevăzut cu un accesoriu de tel, bateți smântâna până când se îngroașă. Cu mașina în funcțiune, adăugați treptat zahărul și continuați să bateți până când crema ține vârfuri tari.
Adăugați jumătate din frișcă în piureul de castane și, folosind o spatulă, pliați până se încorporează. Pune deoparte.
Amestecați coaja de portocală și 1/3 din frișca rămasă în amestecul de ciocolată până când se omogenizează, apoi adăugați frișca rămasă. Pune deoparte.
Pentru a asambla fleac: În fundul unui bol de 4 litri, aranjați un singur strat de felii de prăjitură, tăind feliile de tort, dacă este necesar, pentru a se potrivi.
Stropiți prăjitura cu aproximativ 1/4 cană de lichior de portocale sau sirop de portocale.
Intinde deasupra 1/2 din crema de castane. Aranjați un alt strat de felii de prăjitură pe deasupra și stropiți cu 1/4 cană lichior de portocale.
Întindeți deasupra 1/2 din crema de ciocolată. Repetați straturile folosind smântâna și lichiorul rămase, terminând cu un strat de cremă de ciocolată.
Pentru garnitură: Folosind un curățător de legume, rade batonul de ciocolată deasupra fleacului și stropim cu coaja de portocală. Acoperiți fleacul cu folie de plastic și lăsați-l la frigider pentru cel puțin 3 ore sau peste noapte. Lăsați fleacul să stea la temperatura camerei timp de cel puțin 1 oră înainte de servire.
Într-o cratiță mică, aduceți sucul de portocale și zahărul la fiert la foc mediu-mare. Se fierbe, amestecând din când în când, până când zahărul s-a dizolvat, aproximativ 5 minute. Se răcește timp de 20 de minute.