Dovlecel gratinat
Gratinul de dovlecei necesită aproximativ 1 oră și 5 minute de la început până la sfârșit. Pentru 1,44 USD per porție, obțineți o garnitură care servește 6. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 11 g de proteine, 19 g de grăsimi și un total de 313 de calorii. 10221 de persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Această rețetă de la Foodnetwork necesită gruyere, pesmet, făină și dovlecel. Cu un scor de 63%, acest fel de mâncare este bun. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Dovlecei și Pomodori Gratinati (Gratin de dovlecei și roșii), Gratin de dovlecei și Gratin de dovlecei.
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F.
Topiți untul într-o tigaie foarte mare (12 inchi) și gătiți ceapa la foc mic timp de 20 de minute sau până când se înmoaie, dar nu se rumenește.
Adăugați dovlecelul și gătiți, acoperit, timp de 10 minute sau până când se înmoaie.
Adăugați sarea, piperul și nucșoara și gătiți fără acoperire încă 5 minute. Se amestecă făina.
Se adauga laptele fierbinte si se fierbe la foc mic cateva minute, pana se face un sos.
Turnați amestecul într-o tavă de copt de 8 pe 10 inci.
Combinați pesmetul și Gruyere și presărați deasupra amestecul de dovlecei. Ungeți cu 1 lingură de unt tăiat în bucăți mici și coaceți timp de 20 de minute, sau până când se rumenește și se rumenește.