Dovlecel gratinat
Gratinul de dovlecei ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia cu rețete de garnituri. Această rețetă servește 6 și costă 1,44 USD per porție. O porție conține 313 calorii, 11 g de proteine și 19 g de grăsimi. 10 persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 7 minute. Un amestec de nucșoară măcinată, ceapă, lapte și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Vă este adus de Foodnetwork. Cu un scor de lingură de 47%, acest fel de mâncare este solid. Încercați Dovlecei e Pomodori Gratinati (Gratin de dovlecei și roșii), Gratin de dovlecei și Gratin de dovlecei pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F.
Topiți untul într-o tigaie foarte mare (12 inchi) și gătiți ceapa la foc mic timp de 20 de minute sau până când se înmoaie, dar nu se rumenește.
Adăugați dovlecelul și gătiți, acoperit, timp de 10 minute sau până când se înmoaie.
Adăugați sarea, piperul și nucșoara și gătiți fără acoperire încă 5 minute. Se amestecă făina.
Se adauga laptele fierbinte si se fierbe la foc mic cateva minute, pana se face un sos.
Turnați amestecul într-o tavă de copt de 8 pe 10 inci.
Combinați pesmetul și Gruyere și presărați deasupra amestecul de dovlecei. Ungeți cu 1 lingură de unt tăiat în bucăți mici și coaceți timp de 20 de minute, sau până când se rumenește și se rumenește.